Співзасновник Ethereum володіє $857 мільйонами у криптовалюті
Співзасновник Ethereum володіє $857 мільйонами у криптовалюті

Співзасновник Ethereum володіє $857 мільйонами у криптовалюті

Експерти аналітичної платформи Arkham Intelligence провели оцінку фінансового стану співзасновника Ethereum ETH $3,444.78
Віталіка Бутеріна. За результатами дослідження, вартість криптоактивів, якими він володіє, перевищує $ 857 млн.

Експерти зазначили, що на початку 2024 року на рахунках Бутеріна знаходилося понад $ 552 млн. Більша частина статків батька ефіріума складається з початкового розподілу провідного альткоїна — 246 730 ETH. Наразі Віталік входить до топ-20 найбільших власників другої за капіталізацією криптовалюти.

Окрім цього, програміст інвестував у різні криптовалютні проекти, наприклад, у StarkNet. У його портфелі також є KNC, WETH, TORN та SHIB. Час від часу Бутерін продає монети, і, за його словами, такі угоди слугують основою для пожертвувань

Український криптовалютний хакатон запропонував пожертвувати кошти на допомогу Україні в обмін на квитки
, а не для власної вигоди.

Як вважають експерти Arkham, попри ймовірність існування нерозкритих гаманців, відомі активи, швидше за все, складають більшу частину фінансового статку Бутеріна.

Раніше Бутерін створив допис у своєму блозі, де зазначив, що у нової криптовалюти Worldcoin (WLD) є «серйозні проблеми». За словами програміста, на їх вирішення «підуть роки». Бутерін стверджує, що система підтвердження особи, використана розробниками проекту, «здається дуже цінною». Однак експерт попередив, що вона пов’язана з величезними ризиками.

Источник материала
Поделиться сюжетом