Стало відомо, на яку суму Україна невдовзі отримає озброєння від США
Стало відомо, на яку суму Україна невдовзі отримає озброєння від США

Стало відомо, на яку суму Україна невдовзі отримає озброєння від США

Сполучені Штати Америки незабаром оголосять пакет озброєнь для України на понад $2,3 млрд. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з українським міністром оборони Рустемом Умєровим у Вашингтоні, повідомляє «Голос Америки».

Зазначимо, очільник Пентагону США Ллойд Остін мав провести переговори з міністром оборони України Рустемом Умєровим під час зустрічі, яка, за словами Пентагону, продемонструє підтримку США безпеки України.

Зустріч відбувається за тиждень до саміту НАТО, який приймають Сполучені Штати, і на якому військова допомога Україні у захисті від російського вторгнення буде головним питанням порядку денного.

Раніше агенція Reuters, Адміністрація президента США Джо Байдена оголосить у понеділок, 1 червня, про надання Україні пакету допомоги на $150 млн, який включатиме ракети-перехоплювачі Hawk і артилерійські боєприпаси калібру 155 мм.

Як повідомлялося, уряд Сполучених Штатів Америки збирається призупинити всі відкриті замовлення на системи протиповітряної оборони Patriot і ракети-перехоплювачі до тих пір, поки Україна не отримає достатньо для захисту від повітряних атак з боку Росії.

Також адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість скасування заборони розміщення американських військових в Україні. Про це пише видання Daily Mail з посиланням на слова відразу чотирьох американських чиновників.

Одна з причин, через які США задумалися про розміщення військових підрядників в Україні, – постачання винищувачів F-16, які є вкрай складними в обслуговуванні та швидко вийдуть з ладу без професійного ремонту.

Источник материала
Поделиться сюжетом