Трамп звернувся до суду Нью-Йорка з проханням відкласти винесення вироку
Трамп звернувся до суду Нью-Йорка з проханням відкласти винесення вироку

Трамп звернувся до суду Нью-Йорка з проханням відкласти винесення вироку

Адвокати колишнього президента США Дональда Трампа звернулися до судді, який веде кримінальну справу щодо виплат порноакторці, з проханням скасувати визнання колишнього президента винним у злочині та відтермінувати винесення йому вироку, заплановане на 11 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NYT.

Як зазначається, адвокати попросили відтермінувати призначення покарання Трампу, що має статися за декілька днів до Республіканської національної конвенції 15-18 липня, де Трампа мають офіційно висунути кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії.

Лист адвокатів з’явився через декілька годин після того, як Верховний суд оприлюднив своє рішення щодо президентського імунітету. У листі до судді Хуана Мерчана адвокати Трампа послалися на рішення Верховного суду США від 1 липня, згідно з яким, президенти США мають “абсолютний імунітет” від кримінального переслідування за “офіційні дії”, вчинені під час перебування на посаді, однак можуть зазнати кримінального покарання за “неофіційні дії”.

Суд штату Нью-Йорк визнав Трампавинним у 34 злочинах. Наприкінці травня суд присяжних визнав його винним у фальсифікації ділових записів, щоб приховати виплату 130 000 доларів порнозірці напередодні його успішної виборчої кампанії 2016 року, щоб замовчати її твердження, яке спростовує Трамп, про те, що вона мала з ним побачення на одну ніч у 2006 році.

Адвокати Трампа, припускають оглядачі, спробують довести, що справа про виплату за мовчання принаймні частково базується на доказах з часів президентства Трампа.

Згідно з новим рішенням Верховного суду, прокурори не можуть посилатися на такі докази для підтвердження звинувачень у справі, адже ці докази пов’язані з офіційними діями президента.

Наразі незрозуміло, чи суддя відтермінує винесення вироку Дональду Трампу, адже кінцевий термін подання клопотань за результатами суду минув у червні, додає видання.

Водночас оглядачі погоджуються, що розгляд решти кримінальних справ проти Трампа, зокрема розгляд справи про його роль у спробах скасувати результати президентських виборів 2020 року та підбурюванні натовпу до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року, може уповільнитися ще більше.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня суд присяжних у Нью-Йорку одноголосно визнав Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації бізнес-звітності, висунутими проти нього у кримінальному процесі щодо «чорної бухгалтерії».

Йдеться про фальсифікації ділової звітності з метою приховування виплати грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс за декілька тижнів до виборів 2016 року.

Фото: Pool 

Теги по теме
США Дональд Трамп Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом