У Франції Nvidia може отримати штраф до 10% річного обороту
У Франції Nvidia може отримати штраф до 10% річного обороту

У Франції Nvidia може отримати штраф до 10% річного обороту

Французький антимонопольний регулятор хоче оштрафувати Nvidia через антиконкурентні політики. Про це повідомляє Reuters.

Серед звинувачень антимонопольних органів проти корпорації Nvidia, також залежність ринку від програмного забезпечення для чипів CUDA від Nvidia, оскільки ця система є єдиною повністю сумісною з графічними процесорами, необхідними для прискорених обчислень.

Чому французька влада хоче оштрафувати Nvidia

Французька влада звинувачує корпорацію в «антиконкурентній» та нечесній роботі під час буму на ШІ. Більш детальна інформація поки не з'являлась.

ШІ-компанія Nvidia, що є найбільшим виробником чипів у світі цьогоріч пережила масштабний попит на свої продукти через реліз оновлення ChatGPT. Втім, на думку антимонопольних органів, сумнівними також є недавні інвестиції Nvidia у ШІ-сектор, зокрема, у CoreWeave.

Раніше влада США також перевіряла Nvidia

Раніше Міністерство юстиції США уже розслідувало діяльність компаній, пов’язаних із ШІ, зокрема Nvidia. Це сталось загалом через те, що влада США поділяє позицію щодо Big Tech Федеральної торгової комісії, а та своєю чергою ініціює перевірки.

За порушення правил ЄС, що стосуються ШІ, компанії ризикують оштрафувати в розмірі до 10% свого річного обороту.

Источник материала
Поделиться сюжетом