В «Інстаграмі» позначку «створено ШІ» замінили на «інформацію про ШІ»
В «Інстаграмі» позначку «створено ШІ» замінили на «інформацію про ШІ»

В «Інстаграмі» позначку «створено ШІ» замінили на «інформацію про ШІ»

Meta відреагувала на заяви користувачів про несправделиве тегування їхніх світлин позначкою «створено ШІ».

Компанія Meta, власниця соцмережі «Інстаграм» оголосила, що змінює позначку, що додається до контенту, «Створено за допомогою ШІ» на «Інформація про ШІ», повідомило The Verge.

Фактично, Meta оперативно відреагувала, на те, що користувачі почали масово скаржитися на несправедливе застосування маркування «Створено за допомогою ШІ» до світлин, які були мінімально відредаговані у фоторедакторів з вбудованим ШІ перед публікацією.

Приміром, така позначка з’явилася на світлині баскетбольного матчу, зробленого колишній фотограф Білого дому Піт Соуза 40 років тому. Він припустив, що алгоритми соцмережі так некоректно реагують на звичний інструмент кадрування та вирівнювання фону в Adobe.

Ймовірно, проблема виникла через те, що соцмережі інакше інтерпретують інструменти метаданих від Adobe Photoshop. Саме тому реальні фото, обрізані чи трохи висвітлені у Photoshop роботи в інстаграмі, фейсбуці та срідс позначалися тегом «Made with AI».

«Як ми говорили від самого початку, ми постійно вдосконалюємо наші продукти штучного інтелекту та тісно співпрацюємо з нашими галузевими партнерами над нашим підходом до маркування штучного інтелекту», — прокоментувала інцидент прессекретара Meta Кейт Маклафлін.

Очікується, що нове формулювання для мітки буде точніше вказувати, що контент оброблений з допомогою ШІ, а не повністю створений ШІ. Щоправда, новий тег однаково відображатиме те саме повідомлення, що й старий ярлик: охоплювати зображення як повністю згенеровані штучним інтелектом, так і відредаговані за допомогою інструментів на основі ШІ, наприклад, Generative Fill.

Наразі технологія тегування метаданих, як-от C2PA, щоб відрізняти ШІ-фото та відео від реальних, не працює. Майбутнє ще не настало, іронізує The Verge

Фото: ілюстративне / скриншот з інстаграму

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети Facebook Instagram
Источник материала
Поделиться сюжетом