YouTube прийматиме скарги на ШІ-імітацію голосу та обличчя користувачів
YouTube прийматиме скарги на ШІ-імітацію голосу та обличчя користувачів

YouTube прийматиме скарги на ШІ-імітацію голосу та обличчя користувачів

YouTube дозволив людям подавати заявки на видалення контенту, створеного ШІ або за допомоги інструментів ШІ, що імітує їхнє обличчя чи голос. Про це йдеться у змінах до правил спільноти Youtube, які сервіс без оголошень затвердив у червні 2024 року, пише TechCrunch.

Нові правила дозволяють вимагати видалення такого типу ШІ-контенту в рамках процедури запиту конфіденційності YouTube.

Як поскаржитись Youtube, що ШІ імітує ваш голос або обличчя

Тепер треба скаржитись не на діпфейки. YouTube хоче, щоб користувачі вимагали видалити вміст безпосередньо як порушення конфіденційності.

За новими правилами, це має зробити сам постраждалий, за винятком кількох випадків: наприклад, коли постраждала особа неповнолітня, не має доступу до комп’ютера, померла тощо.

Навіть якщо ви подали скаргу, це не обов’язково означає, що вміст буде видалено. YouTube попереджає, що прийматиме власне рішення щодо скарги на основі низки факторів.

Що відбуватиметься із вашою скаргою на ШІ-контент в Youtube

Сервіс далі буде вирішувати: чи дійсно контент, який позначили як синтетичний або створений ШІ, унікально ідентифікує особу. Можливо, це пародія, сатира чи інший суспільно важливий контент?

Також Youtube зазначив, що окремо буде розглядати випадки, коли ШІ створив образ публічної особи чи селебріті: чи Ші демонструє «делікатну поведінку», як-от злочинну діяльність, насильство або підтримку продукту чи політичного кандидата.

Політичні кейси викликають особливе занепокоєння у рік президентських виборів в США та парламентських в багатьох країнах світу.

YouTube декларує, що користувач, який завантажив спірний контент, матиме 48 годин, щоб вжити заходів щодо скарги. Якщо вміст буде видалено до закінчення цього часу, скаргу буде закрито. В іншому випадку YouTube ініціює перевірку.

Компанія також нагадує, що у даному випадку “видалення” означає повне видалення відео із сайту, разом з іменем та особистою інформацією постраждалої особи з назви, опису та тегів відео.

Є інший варіант: користувачі можуть розмивати обличчя людей у ​​своїх відео.

Просто поставили відео під замок та зробити його приватним недостатньо.

Компанія раніше вже попереджала, що просте позначення вмісту штучного інтелекту як такого не обов’язково захистить його від видалення, оскільки він все одно повинен буде відповідати правилам спільноти YouTube.

Источник материала
Поделиться сюжетом