Забезпечить електрикою мільйони будинків: представлено нову "плавучу" вітрову станцію
Забезпечить електрикою мільйони будинків: представлено нову "плавучу" вітрову станцію

Забезпечить електрикою мільйони будинків: представлено нову "плавучу" вітрову станцію

Вітрова електростанція Skidbladner включатиме до 147 вітряних турбін, а її генерації вистачить, щоб заживити половину Стокгольма.

Шведська компанія Eolus подала заявку на отримання дозволу на будівництво в Балтійському морі нової морської вітрової електростанції потужністю 2,2 ГВт Skidbladner. Про це йдеться на офіційному сайті Eolus.

Skidbladner включатиме до 147 вітряних турбін загальною висотою 360 метрів до кінчика лопаті, встановлених на плавучих основах, які закріплені на морському дні. Очікується, що станція вироблятиме 11,7 ТВт-год на рік. За словами виробника, цього вистачить, щоб забезпечити електроенергією мільйони будинків і покрити потребу половини Стокгольма.

Якщо шведський уряд дасть дозвіл, станцію розмістять приблизно за 100 кілометрів на південний схід від Стокгольма і за 20 кілометрів від острова Готска-Санден. Завершити будівництво станції планують до 2033 року.

Як зазначає керівник відділу морської вітроенергетики Eolus Анни Лундсгорд, головна перевага таких установок у тому, що їх можна розміщувати далі від узбережжя, де вітрові умови кращі. Вона підкреслила, що Skidbladner стане однією з перших "плавучих" вітрових станцій у Балтійському морі.

"З огляду на величезну потребу в новому виробництві електроенергії у Швеції, морську вітроенергетику необхідно буде поступово розширювати протягом багатьох років. Тому вітряна електростанція такого розміру зробить значний внесок в електропостачання Швеції", — додав генеральний директор Eolus Пер Віталіссон.

Источник материала
Поделиться сюжетом