7 дивовижних речей, які стаються, коли ви відмовляєтесь від фастфуду
7 дивовижних речей, які стаються, коли ви відмовляєтесь від фастфуду

7 дивовижних речей, які стаються, коли ви відмовляєтесь від фастфуду

Ні для кого не секрет, що фастфуд хоч і смачний, але загалом не корисний. Насправді, вплив фаст-фуду на організм набагато ширший, ніж просто збільшення талії.

Вчені виявили, що дієта з високим вмістом шкідливих жирів, натрію та цукру, які переважають у фастфуді, негативно впливає на мозок, кістки та настрій. Тож, що ж станеться, якщо повністю відмовитися від фаст-фуду? Про це розповідає видання eatthis.com.

Варто повністю виключити фастфуд зі свого раціону. Тоді ви помітите сім змін у своєму організмі, коли припините їсти фастфуд.

Ваші джинси сидітимуть краще

Фастфуд містить величезну кількість натрію, і ви можете легко перевищити добову норму, з'ївши всього одну порцію. Наприклад, Double Quarter Pounder із сиром і середньою порцією картоплі фрі у McDonald's має 1630 міліграмів натрію, а 8-дюймовий сендвіч Chicken Mesquite у Quiznos – аж 2230 міліграмів. Рекомендація Американської кардіологічної асоціації – не більше 2300 міліграмів натрію на день, з ідеальною нормою до 1500 міліграмів. Ваш організм реагує на надлишок солі, утримуючи воду, щоб підтримувати баланс натрію, що призводить до здуття живота. Відмовтеся від фаст-фуду, і ви помітите, як здуття зникає, а ваші джинси сидять краще.

Ви знижуєте ризик серцевих захворювань

Згідно з дослідженням у журналі Circulation, споживання фастфуду більше двох разів на тиждень підвищує ризик серцевих захворювань у 1,5 рази в порівнянні з тими, хто їсть його рідко або взагалі не їсть. Високий вміст жиру та натрію у фастфуді є основною причиною цього. Якби американці зменшили споживання натрію, це могло б запобігти 120 000 випадкам серцевих захворювань, 66 000 інсультів та 99 000 серцевих нападів щороку, згідно з British Medical Journal.

Ви покращуєте пам'ять і здатність до навчання

Роки споживання смаженої їжі в ресторанах фастфуду негативно впливають на ваше тіло. Дослідження, опубліковане в журналі Brain, Behavior, and Immunity, показало, що миші, які їли шкідливу їжу, втрачали пам’ять і когнітивні здібності всього через тиждень. Ці ефекти також стосуються людей. Дослідники з Орегонського університету охорони здоров’я та науки виявили, що високий рівень транс-жирів у крові зменшує об’єм сірої речовини в мозку, замінюючи корисні жири в мембранах і погіршуючи функціонування мозку. Отже, фастфуд може дійсно нашкодити вашому мозку.

Ваш настрій покращується

Дослідження, опубліковане в журналі Public Health Nutrition, показало, що споживання фастфуду пов’язане з вищим рівнем депресії, і ризик зростає з кількістю з'їденого фастфуду. Інше дослідження, опубліковане в Brain, Behavior, and Immunity, виявило, що жінки, які вживали багато продуктів, що викликають запалення, таких як безалкогольні напої, рафіновані вуглеводи, червоне м’ясо та маргарин, мали на 41% вищий ризик депресії протягом 12 років порівняно з тими, хто їв дієту, багату на корисні жири, овочі, каву та вино. Тому, хоча чорна кава з McCafe може бути винятком, більшість продуктів фастфуду лише погіршують настрій.

Ви зменшуєте ризик діабету

Дієта з високим вмістом насичених жирів та транс-жирів, якими багатий фаст-фуд, може призвести до інсулінорезистентності, стану, при якому організм виділяє все більше цукру в кров. З часом це може призвести до збільшення ваги та значного підвищення ризику діабету 2 типу. Дослідження, опубліковане в The Lancet, показало, що регулярне вживання фаст-фуду подвоює ваші шанси на розвиток інсулінорезистентності.

Ви отримуєте міцніші кістки

Надмірно солона картопля фрі може мати довгострокові негативні наслідки. Дослідники з Університету Стоуні-Брук виявили, що надмірне споживання солі пов’язане з високим кров’яним тиском, інсультами та зниженням функції нирок. Крім того, натрій конкурує з кальцієм у вашому організмі, що впливає на ваші кістки. Чим більше натрію ви вживаєте, тим більше кальцію ваш організм втрачає із сечею, що призводить до демінералізації кісток і зменшення їх маси, підвищуючи ризик остеопорозу та переломів. Відмова від фастфуду допоможе зміцнити ваші кістки.

У вас більше енергії

Фастфуд містить багато цукру, який часто ховається в несподіваних пунктах меню. Наприклад, курячий салат з яблуком містить 23 грами цукру, хоча салат здається здоровим вибором. Вживання великої кількості рафінованого цукру та простих вуглеводів викликає виділення інсуліну, щоб знизити рівень цукру в крові. Оскільки фастфуд не містить достатньо складних вуглеводів для тривалої енергії, рівень цукру в крові швидко падає після їжі, залишаючи вас втомленими. Відмова від фастфуду допоможе почуватися краще, уникнувши сонливості та раптових спадів енергії.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгірші продукти для крихких кісток.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом