Без кондиціонера і вентилятора: як охолодити квартиру у спеку - найкращі поради
Без кондиціонера і вентилятора: як охолодити квартиру у спеку - найкращі поради

Без кондиціонера і вентилятора: як охолодити квартиру у спеку - найкращі поради

Існує простий "легкий" спосіб, який допоможе охолодити будинок або квартиру без дороговартісного кондиціонера та вентилятора, експерти назвали ключові правила.

В умовах палючої спеки, що охопила всю країну громадяни відчайдушно намагаються охолодити свої оселі. Водночас навіть невеликий портативний кондиціонер є досить дороговартісним тим паче, що він потрібен лише кілька тижнів на рік (якщо пощастить), пише Mirror.

Вентилятори - набагато дешевша альтернатива, але вони все одно можуть бути дорогими і вимагають місця. До того ж, якщо у вашій кімнаті спекотно, обдування гарячим повітрям не допоможе.

Real Simple стверджує, що лампи, які ви використовуєте, можуть додавати зайвого тепла у вашу оселю - і закликає перейти на більш "ефективне" освітлення".

"Звичайно, лампи розжарювання випромінюють світло, але вони також виділяють багато теплової енергії, тому їхнє багатогодинне увімкнення може завдати вам шкоди. Енергоефективні лампи, такі як світлодіодні або CFL-лампи, виробляють набагато менше тепла і служать набагато довше", - кажуть експерти.

Фахівці також рекомендують вимикати духовку, щоб уникнути надмірного нагрівання будинку (замість цього вийдіть на вулицю і приготуйте барбекю!), а також вимкнути і відключити від мережі всі непотрібні прилади, такі як посудомийні та сушильні машини. Всі вони виробляють тепло і можуть посилювати задуху у вашій оселі.

Ешлі Хейнсворт з Bed Kingdom рекомендує залишати вікна відчиненими на ніч, щоб у спальню надходило прохолодне повітря. Однак експерт зі сну попереджає, що, можливо, вам доведеться прийняти антигістамінний препарат, щоб запобігти появі симптомів сінної лихоманки, а також вимкнути світло, щоб у моторошних павуків не було спокуси залізти всередину.

"Якщо на вулиці дуже спекотно, краще взагалі зачинити вікна, оскільки в приміщенні буде прохолодніше. Якщо ви вирішили зачинити вікна, спробуйте час від часу відчиняти двері, щоб кімната провітрювалася якомога краще і не ставала задушливою", - додає Хейнсворт.

Інші популярні способи зберегти прохолоду включають заміну зимової ковдри на більш легку альтернативу, сон у вільній піжамі, а не в тісному одязі, а також створення тіні за межами будинку у вигляді навісу або дерева.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Источник материала
Поделиться сюжетом