Блінкен закликав режим Лукашенка звільнити 1,5 тисячі політв'язнів
Блінкен закликав режим Лукашенка звільнити 1,5 тисячі політв'язнів

Блінкен закликав режим Лукашенка звільнити 1,5 тисячі політв'язнів

Держсекретар США у привітанні народу Білорусі з Днем незалежності заявив, що жителі країни повинні отримати можливість обирати власне майбутнє, а також закликав режим звільнити 1,5 тис. політичних в’язнів.

Про це йдеться в заяві Ентоні Блінкена, оприлюдненій Держдепартаментом США, передає Укрінформ.

«Ті, хто живе в Білорусі, й ті, хто змушений полишити своє звичне життя і близьких, перебуваючи у вигнанні, – усі заслуговують на можливість обирати власне майбутнє», – наголосив глава американської дипломатії у зверненні.

Він також відзначив представників білоруського народу, які прагнуть допомогти співгромадянам створити суспільство, вільне від насильства та репресій. За словами Блінкена, їхня відданість цій справі надихає світ.

«Ми шануємо мужність 1,5 тис. білоруських політичних в’язнів, які перебувають у полоні лише за те, що намагалися реалізувати свободи, що має забезпечувати незалежність. Ми закликаємо до їх безумовного звільнення», – заявив державний секретар США.

Як повідомлялося, режим Білорусі заочно засудив 20 осіб, яких назвав «аналітиками Світлани Тихановської». До цього переліку увійшли білоруські політологи, журналісти, аналітики, які перебувають за межами країни, в тому числі не пов’язані з лідеркою опозиції Світланою Тихановською.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом