Британські жінки-політики стали мішенню фейкової ШІ порнографії
Британські жінки-політики стали мішенню фейкової ШІ порнографії

Британські жінки-політики стали мішенню фейкової ШІ порнографії

Британські жінки-політики стали жертвами фальшивої порнографії, деякі з їхніх облич використовувалися на оголених зображеннях, створених за допомогою штучного інтелекту.

Серед політичних кандидатів, націлених на один відомий фейковий порнографічний веб-сайт, є: заступник лідера Лейбористської партії Анджела Рейнер; міністр освіти Джилліан Кіган; лідер Палати громад Пенні Мордаунт; колишній міністр внутрішніх справ Пріті Пател; і лейборист Стелла Крізі, згідно з Channel 4 News .

Багато зображень були в мережі вже кілька років і зібрали сотні тисяч переглядів.

У той час як деякі є грубими фотошопами, на яких голова політика накладена на оголене тіло іншої людини, інші зображення здаються ШІ складними дипфейками, створеними за допомогою технології ШІ. Деякі політики, на яких потрапили нападники, звернулися до поліції.

Дехенна Девісон, депутат від Консервативної партії до нещодавнього розпуску парламенту, є однією з тих, хто представлений на сайті. Вона сказала Channel 4 News, що «справді дивно», що люди націлюються на таких жінок, як вона, і вона вважала це «досить образливим».

Вона сказала, що якщо уряди в усьому світі не запровадять належну нормативну базу для штучного інтелекту, виникнуть «великі проблеми».

Крізі сказала мовнику, що їй «нудило» дізнаватися про зображення, і що «ніщо з цього не стосується сексуального задоволення, це все про владу та контроль».

Технологія deepfake без згоди, яка фотографує людину та використовує штучний інтелект, щоб роздягнути одяг або створити підроблену фотографію оголеного, стала дедалі більшою проблемою в рамках ширшого буму ШІ.

Раніше цього року Guardian досліджував ClothOff , програму зі штучним інтелектом, яка пропонує користувачам «роздягнути будь-кого за допомогою ШІ», яка здійснювала свої транзакції через компанію, зареєстровану в Лондоні, і спричинила хаос у деяких школах.

Тисячі жінок-знаменитостей вже стали жертвами фальшивої порнографії . Сайт із зображенням жінок-британських політиків, ім’я якого Guardian не називає, містить вміст, створений користувачами, і стверджує, що розміщує лише законний контент із зображенням дорослих.

Відтоді як у січні було введено Закон про безпеку в Інтернеті, поширення таких зображень без згоди було незаконним у Великобританії. Проте сайти, на яких розміщено цей матеріал, легко доступні через основні пошукові системи, такі як Google.

Створення таких матеріалів також залишається законним у Великобританії. У квітні уряд оголосив про плани закрити цю лазівку та заборонити створення глибокої фейкової порнографії в Англії та Уельсі, але запропонований закон було скасовано, коли Ріші Сунак вирішив оголосити дострокові вибори.

Консерватори, лейбористи та ліберал-демократи пообіцяли повернути його, якщо виграють на наступних виборах, тобто, ймовірно, створення зображень також буде заборонено.

Позиція Великобританії щодо глибокої фейкової порнографії жорсткіша, ніж у багатьох інших країнах. Це вже мало вплив, і деякі з найбільших сайтів вирішили запобіжно заблокувати британських користувачів на своїх сайтах, щоб не ризикувати потенційними правовими наслідками.

Представник США Александрія Окасіо-Кортез наполягає на прийнятті аналогічних законів у США. Вона сказала, що зіткнення з глибоким фейком себе під час статевого акту відродило минулу травму та передбачила, що «люди збираються вбити себе через це».

Источник материала
Поделиться сюжетом