Експрацівниця ЦРУ сказала, чому насправді Кім Чен Ин пішов на співпрацю з Путіним
Експрацівниця ЦРУ сказала, чому насправді Кім Чен Ин пішов на співпрацю з Путіним

Експрацівниця ЦРУ сказала, чому насправді Кім Чен Ин пішов на співпрацю з Путіним

Ізольована Північна Корея дуже втішена такою співпрацею. Однак для КНДР не зовсім важлива Росія, як те, що вона може запропонувати. Детальніше про це у розмові з 24 Каналом розповіла Сью Мі Террі – колишня аналітикиня ЦРУ з питань КНДР.

Для чого КНДР "дружба" з Росією

Кім Чен Ин публічно підтримав війну Росії проти України під час візиту Владіміра Путіна до Пхеньяну. Диктатори також підписали меморандум про співпрацю. Однак для Північної Кореї "дружба" з Росією вигідна лише з однієї причини.

Для Північної Кореї Сполучені Штати є заклятим ворогом №1, Кім Чен Ин вважає, що немає жодної країни, яка була б такою ж загрозливою для КНДР, як США. Але Північна Корея вже й так ізольована, тож Кім Чен Ину потрібні друзі. Росія, очевидно, ТАКОЖ бореться зі США, тому логічно, що Кім Чен Ин звернувся саме до Путіна,
– пояснив Сью Мі Террі.

Отже, закономірно, що тепер північнокорейський диктатор хвалить усе, що робить його російський колега. Адже тепер Владімір Путін став для Кім Чен Ина чи не найголовнішим союзником у боротьбі проти Сполучених Штатів.

"Іншою важливою країною для Північної Кореї є Китай, тому що 90% торгівлі КНДР припадає саме на КНР. Китай є ключовим торговельним партнером, покровителем та союзником Північної Кореї. Але з точки зору Кім Чен Ина є логіка у зверненні про допомогу до Путіна", – наголосила експрацівниця ЦРУ.

Як США відреагували на співпрацю Росії з КНДР

  • Речник Державного департаменту США Метью Міллер висловив серйозне занепокоєння через погрози Владіміра Путіна надати зброю Пхеньяну. За його словами, це, безумовно, дестабілізує Корейський півострів.
  • США пообіцяли, що на будь-які провокативні дії з боку КНДР, разом із союзниками даватимуть гідну відсіч.
Теги по теме
Россия Владимир Путин КНДР
Источник материала
Поделиться сюжетом