Є 7 видів зради у стосунках: як їх розпізнавати та розрізняти
Є 7 видів зради у стосунках: як їх розпізнавати та розрізняти

Є 7 видів зради у стосунках: як їх розпізнавати та розрізняти

Кожен має своє якесь розуміння, що означає бути невірним – хтось суворе, а хтось помірковане. Це може залежати від досвіду, відкритості у стосунках тощо. Але є речі універсальні, які точно можна вважати невірністю.

Мовиться і про очевидні вчинки, які легко ідентифікувати, і про не такі очевидні чи зрозумілі, які можна навіть робити, думаючи, що вони "не рахуються" або що вони не серйозні, не мають значення. У кожному випадку все слід уважно проаналізувати.

Які існують види невірності

За даними Choosing Therapy, є 7 різних типів зради, і не всі вони пов'язані з сексом або романтичними діями з іншою людиною поза межами стосунків. Щоб вважатися зрадою, ці дії повинні йти врозріз з домовленостями пари. Ось перелік:

  • Фізична зрада. Це про фізичні, сексуальні стосунки з іншою людиною або зустрічі з іншими без відома чи згоди партнера на те, що таке допустимо.
  • Емоційна зрада. Це про побудову близькості з іншою людиною, якої у вас немає або яка не працює з вашим партнером, або навіть про переслідування інтересів, які ви не поділяєте з вашим партнером. Це може бути найболючіший тип невірності.

Є 7 видів зради, і про кожен треба знати, щоб вміти протистояти загрозам, які вони створюють / Фото wayhomestudio@freepik

  • Кіберзрада. Цей тип зради є складним, оскільки не відбувається в реальному світі. Це про контакт з іншою людиною через соціальні мережі, підтримання зв'язку з колишніми, таємний обмін або споживання сексуального контенту, або будь-яке спілкування сексуального характеру, наприклад, секстинг, без відома партнера.
  • Об'єктна зрада. Це коли партнер надає більшої ваги, значення, часу та уваги речам, які не є частиною стосунків. Наприклад, коли весь час присвячений роботі, колегам, хобі, про які не діляться з партнером.
  • Фінансова зрада. Це пов'язано з управлінням грошима, приховуванням витрат, наявністю окремого таємного рахунку або витрачанням грошей на когось іншого без відома партнера.
  • Мікрозрада. Цей термін стосується дій, які вчиняються з усвідомленням того, що вони засмучують партнера. Це можуть бути такі речі, як флірт, який переходить певну межу, але без наміру вийти за межі стосунків.
  • Комбінована зрада. Це коли кілька видів зради відбуваються одночасно, наприклад, фізична, яка має фінансові або кіберелементи.
Источник материала
Поделиться сюжетом