Кулеба і новий глава МЗС Нідерландів обговорили поставку Patriot
Кулеба і новий глава МЗС Нідерландів обговорили поставку Patriot

Кулеба і новий глава МЗС Нідерландів обговорили поставку Patriot

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив підтримку України з новим міністром закордонних справ Нідерландів Каспаром Вельдкампом, зокрема – поставку системи Patriot.

Про це Кулеба розповів у соцмережі Х (Twitter), пише "Європейська правда".

Кулеба повідомив, що розмова з новопризначеним міністром закордонних справ Нідерландів Каспаром Вельдкампом стала першою з часу призначення останнього на посаду.

Під час розмови Кулеба висловив вдячність за підтвердження непохитної підтримки України з боку Нідерландів.

Кулеба зазначив, що Нідерланди продовжуватимуть надавати військову допомогу Україні, здійснювати санкційний тиск на Росію, притягувати до відповідальності за російські злочини, а також займатися питанням викрадених українських дітей.

Окремо міністр підкреслив важливість якнайшвидшого постачання в Україну анонсованої системи протиповітряної оборони Patriot, висловивши вдячність за постійне лідерство Нідерландів у всіх відповідних сферах.

I was pleased to have my first call with the newly appointed Dutch Foreign Minister @ministerBZ Caspar Veldkamp.

I am grateful to my counterpart for reaffirming that the Netherlands will continue to provide steadfast support for Ukraine, including in military aid, sanctions….

– Dmytro Kuleba (@Dmytro.

Kuleba) July 3, 2024.

Раніше у середу відбулась телефонна розмова прем'єр-міністра Нідерландів Діка Схоофа, який очолив уряд після перемоги ультраправих на виборах, з президентом України Володимиром Зеленським.

Схооф запевнив у подальшій підтримці Києва.

21 червня попередній уряд Нідерландів оголосив, що країна спільно зі ще однією державою передасть Україні систему протиповітряної оборони Patriot.

Ще наприкінці травня Нідерланди оголосили, що за підтримки інших країн хочуть зібрати і передати Україні Patriot у короткостроковій перспективі.

Источник материала
Поделиться сюжетом