Квашені огірки, які можна зберігати в квартирі: ділимося секретами приготування
Квашені огірки, які можна зберігати в квартирі: ділимося секретами приготування

Квашені огірки, які можна зберігати в квартирі: ділимося секретами приготування

Огірки на зиму можна консервувати із гірчицею, листям ягід, а також оцтом, кетчупом. А ще їх можна квасити та маринувати.

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, хрустких та простих у приготуванні квашених огірків.

Інгредієнти:

  • Огірки
  • Сіль
  • Зелень: листя хрону, парасольки кропу, листя вишні та смородини
  • Спеції: лавровий лист, чорний та ароматний перець, часник

Спосіб приготування:

1. На дно чистих банок викладіть зелень та спеції.

2. Наповніть банки щільно огірками, додайте сіль із розрахунку, що на 1 літр – 1 столова ложка солі. Залийте чистою холодною водою, закрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 3 дні.

3. Потім злийте весь розсіл у каструлю, додайте трохи чистої води. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Утворюватиметься піна – зніматимете її шумівкою.

4. Розсолом, що кипить, залийте огірки і герметично закрийте!

Огірки потрібно зберігати у темному, холодному місці!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Малосольні огірки із соєвим соусом
  • Малосольні огірки з насінням гірчиці
  • Мариновані огірки "Кривава Мері"
Источник материала
Поделиться сюжетом