Land Rover презентував 635-сильний Defender: він найпотужніший в історії
Land Rover презентував 635-сильний Defender: він найпотужніший в історії

Land Rover презентував 635-сильний Defender: він найпотужніший в історії

Сімейство Land Rover Defender поповнилася новою версією. Новинка отримала назву Octa на честь найміцнішого мінералу на землі – алмазу в ограновуванні октаедр. Публічний дебют відбудеться на Фестивалі швидкості у Гудвуді.

Defender Octa є найпотужнішою та найшвидшою моделлю в сімействі. Його оснастили 4,4-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом від BMW з технологією м’якого гібрида. Він видає 635 л. потужності і 750 Нм моменту, що крутить, який можна збільшити до 800 Нм при активації режиму Dynamic Launch Mode. На розгін до «сотні» цьому позашляховику потрібно лише чотири секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 250 км/год.

Новинка отримала розширену на 68 мм колію і стала на 28 мм вищою, ніж менші версії Defender. Вона оснащена новою технологією підвіски 6D Dynamics з більш довгими та жорсткими поперечними важелями, що забезпечує кращу артикуляцію коліс на бездоріжжі. Ще Defender Octa має в оснащенні систему, яка автоматично визначає, якою поверхнею рухається автомобіль і оптимізує налаштування.

Також є новий режим керування – «Octa». У цьому режимі включається керування Off-Road Launch, а ABS налаштовується для більшої ефективності на ґрунтових поверхнях. Є той самий набір режимів Terrain Response, що і в інших Defender, включаючи налаштування Sand, Mud and Ruts, Grass Gravel Snow і Rock Crawl.

Візуально Octa відрізняється від інших представників сімейства Defender переробленою передньою панеллю, новим заднім бампером з чотирма патрубками вихлопної системи, розширеними колісними арками та 22-дюймовими колесами, взутими у спеціальні 33-дюймові шини Goodyear Advanced All. Ця версія має 400-міліметрові гальма Brembo з шестипоршневими супортами і двоколірне забарвлення кузова з дахом і задніми дверима відтінку Narvik Black.

Відомо, що цей позашляховик може долати броди завглибшки до 1 метра. Зміни продовжуються в салоні. Його обробка може бути виконана з матеріалу Ultrafabric, а також напіванілінової шкіри Burnt Sienna з текстильною обробкою Kvadrat. Ще в оснащення включили нові сидіння та особливу аудіосистему. За словами виробника, вона дозволить пасажирам не лише слухати, а й відчувати музику. У перший рік виробництва випускатиметься виключно варіант Defender OCTA Edition One вартістю від 167 800 доларів, а пізніше вийде спрощена версія, ціна на яку починається від 152 000 доларів.

/
Источник материала
Поделиться сюжетом