Небезпечний для України? Експосол США оцінив сигнали, які Трамп дає Україні
Небезпечний для України? Експосол США оцінив сигнали, які Трамп дає Україні

Небезпечний для України? Експосол США оцінив сигнали, які Трамп дає Україні

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив на дебатах, що Україна не виграє цієї війни. Він має особливе захоплення російським диктатором Володимиром Путіним, а також критикує Володимира Зеленського, що є небезпечними сигналами для України. Про це у розмові з «Главком» розповів колишній посол США в Україні Джон Гербст.

«Було неприємно чути те, що під час дебатів говорив Трамп. З одного боку, він сказав, що вважає ультиматум Путіна щодо миру «неприйнятним». А з іншого боку, він критикував Зеленського як торговця, який отримує гроші зі Сполучених Штатів. І це було не дуже добре. Окрім того, Трамп заявив на дебатах, що «Україна не виграє цієї війни. У них закінчуються люди, у них закінчуються солдати. Все через Байдена». Всі зрозуміють, що мета Путіна полягає не тому, щоб не допустити членства України в НАТО, а він намагається її окупувати. Тому ця критика Трампа є не зрозумілою», – сказав Джон Гербст. 

Колишній посол додав, що політика Байдена в цей момент є кращою, ніж політика Трампа.  Також Гербст додав: ймовірно, з часом Трамп усвідомить, що Путін намагатиметься зробити з нього дурня.

«Якщо станеться таке, що Трампа буде обрано на посаду президента, і якщо люди в його оточенні будуть тиснути, щоб обрати сильнішу політику. Можливо, з часом Трамп усвідомить, що Путін намагатиметься зробити з нього дурня. Тоді він буде проводити сильнішу політику. Але ми не можемо на це покладатися, Знаємо, що Трамп має особливе захоплення Путіним», – сказав Гербст. 

Проте, за словами експосла, Трамп, принаймні, непрямо дозволив ухвалити в Конгресі військову допомогу Україні. Зважаючи на те, що він голосно не підтримував цей пакет з допомоги Україні. (Закон H.R. 815 про додаткове фінансування потреб національної безпеки включав понад $60 мільярдів на підтримку України, – «Главком»).

Згідно з публікаціями ЗМІ, нещодавно два ключових радники Трампа представили йому план завершення війни Росії в Україні, який полягає в тому, що Україна отримає більше американської зброї, якщо почне мирні переговори. 

Источник материала
Поделиться сюжетом