Ніякої заморозки: як зберігати петрушку, цибулю та часник на зиму без холодильника
Ніякої заморозки: як зберігати петрушку, цибулю та часник на зиму без холодильника

Ніякої заморозки: як зберігати петрушку, цибулю та часник на зиму без холодильника

Один з найпростіших і найпопулярніших способів зберігання петрушки, кропу та іншої зелені на зиму полягає у заморожуванні.

Таким чином зелень зберігає смакові якості, вітаміни та аромат.

Однак через постійні відключення світла і підготовку до ще однієї важкої зими госоподині вдаються до нових способів зберігання зелені та овочів.

«Я завжди заморожувала зелень, та тепер, з відключенням світла це гроші і зелень на вітер...», - зазначила нутриціолог і авторка стрінки в Інстаграм «Tetyana pro nsp».

Для того, щоб зберігати зелень без холодильника і морозильної камери пані Тетяна пропонує зробити з них запашні і корисні спеції.

Як зберігати петрушку, цибулю та часник на зиму

І для цього потрібні такі інгредієнти: Цибуля - 1шт(велика), Морква - 1шт(велика), Часник - 6зуб, Петрушка - 50 г.

Цибулю необхідно подрібнити і висипати на деко, застелене пергаментом. Моркву натираємо, а часник дрібно нарізаємо. Також викладаємо на деко листочки петрушки.

Як зберігати петрушку, цибулю та часник на зиму

Ставимо у духовку, розігріту до 70-80 градусів та сушимо. Періодично перемішуємо і знімаємо з деко по мірі висихання. Найдовше сохнуть цибуля та морква.

Перекладаємо готову спецію у баночку і зберігаємо. Така спеція дуже запашна та подарує будь-яким стравам приємний смак та аромат.

Останні новини України:

Простий рецепт смачних консервованих помідорів: на зиму і не тільки.

Як зберігати кріп на зиму: найкращі способи, щоб залишався смак і аромат.

Як зберігати часник довго: найпростіші і найефективніші способи.

Источник материала
Поделиться сюжетом