Перемир'я і новий формат переговорів з РФ: експерт назвав імовірних посередників
Перемир'я і новий формат переговорів з РФ: експерт назвав імовірних посередників

Перемир'я і новий формат переговорів з РФ: експерт назвав імовірних посередників

Петро Олещук прокоментував питання ймовірності початку консультацій про припинення вогню.

З ультимативними вимогами, які раніше диктатор Володимир Путін висував Україні, ніякі мирні перемовини не почнуться, заявив політолог Петро Олещук.

"Політики в США і ЄС, насправді, прекрасно розуміють, що амбіції Володимира Путіна виходять далеко за межі України. Якщо просто задекларувати завершення війни, то вона може зупинитися ненадовго, але врешті-решт призведе до більш руйнівних наслідків для них самих", - підкреслив він у коментарі Фокусу.

Коментуючи питання ймовірності початку консультацій про припинення вогню, експерт не виключає, що до переговорного процесу можуть бути залучені посередники.

"І коли говорять про них, країни, які готові або здатні говорити з РФ, то йдеться про важковаговиків - насамперед США і Китай. Вони чи не єдині могли б узяти на себе відповідальність відповідного рівня. Але об'єктивно - поки що долучитися до процесу вони навряд чи зможуть. Тому треба розмежовувати активних і потенційних посередників та гарантів. Гаранти мають якимось чином у цю історію вкладатися і підтримувати. Посередниками можуть бути різні держави і знайти їх не так складно", - додав Олещук.

Хто такий Петро Олещук?

Петро Олещук - політолог, викладач КНУ імені Тараса Шевченка. Народився в Прип'яті в 1983 році. Закінчив у 2006 році філософський факультет університету імені Шевченка. Автор понад 30 наукових праць з політології, пише my.ua.

Мирні переговори з РФ - останні новини за темою

Раніше Володимир Зеленський назвавплан України щодо переговорів із Росією. Партнери не підштовхують Україну до діалогу з агресором Росією, але така атмосфера присутня - потрібно бути стійкими та сильними, сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що Кремль не зацікавлений у сумлінних переговорах з Україноюі лише вдає свою зацікавленість у діалозі. Російський диктатор Володимир Путін намагається переконати Захід завчасно піти на поступки, що порушують суверенітет України.

Як повідомлялося раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що немає жодних ознак того, що Путін має намір припинити війну проти України. Навпаки, спостерігається активізація дій російських окупантів.

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом