Про заморожування можна забути: як зберегти кріп на зиму - цікаві способи
Про заморожування можна забути: як зберегти кріп на зиму - цікаві способи

Про заморожування можна забути: як зберегти кріп на зиму - цікаві способи

Способів зберігання кропу на зиму багато. Все залежить від особистих уподобань кухаря та страв, у які зелень буде додаватися.

Завжди зручно мати ароматний кріп під рукою. Без цієї зелені важко уявити собі більшість страв української кухні. І хоч сьогодні він є в наявності в магазинах цілий рік, але саме літній кріп, який виріс під променями гарячого сонця, додає стравам неймовірного смаку. Тому ми вирішили розповісти, як зберегти кріп на зиму.

Як зберегти кріп на зиму у свіжому вигляді

За словами авторки YouTube каналу "Наташине господарство", зберегти кріп до зими дуже просто.

Ось кілька способів:

Дивіться відео, як довше зберегти свіжий кріп:

Як зберегти зелень на зиму без заморозки

Щоб всю зиму додавати кріп до своїх страв не обов’язково його заморожувати. Можна його висушити або зробити смачну приправу.

Висушування зелені на повітрі. Вимиті та підсушені пагони кропу повісьте пучечком у зручному для вас місці. Сушіть при кімнатній температурі, без попадання сонячних променів, бо інакше кріп вигорить, втратить свій зелений колір. Процес сушіння займе два тижні. Ви зрозумієте, що кріп сухий, коли доторкнетеся – він почне сипатися. Тримайте висушену зелень у чистому паперовому пакеті.

Висушування зелені в духовці. Вимиту та підсушену зелень кропу покладіть на деко, попередньо застеливши його пергаментним папером. Включіть духовку на найнижчу температуру. Поставте деко у духовку та залиште сушитися на 2-3 години. Якщо з пагонів почнуть осипатися часточки кропу, процес можна завершити. Зберігати такий кріп потрібно в герметичному посуді.

Приправа із висушеного кропу. Висушений кріп та сухі стрілки часнику потрібно перебити у блендері. Додайте до суміші кілька столових ложок солі та знову перебийте. Дану приправу можна зберігати у банці.

Дивіться відео, як найкраще зберегти кріп:

Що відомо про YouTube канал "Наташине господарство"?

YouTube канал "Наташине господарство" - це канал Наталії Маличенко, яка ділиться своїм досвідом та порадами, щодо вирощування різних культур. На даний канал підписалось понад 32 тисячі користувачів.

Читайте також:

Источник материала
Поделиться сюжетом