Просять "товаришів" добити: у ЗСУ розповіли, на що йдуть окупанти, щоб не потрапити в полон
Просять "товаришів" добити: у ЗСУ розповіли, на що йдуть окупанти, щоб не потрапити в полон

Просять "товаришів" добити: у ЗСУ розповіли, на що йдуть окупанти, щоб не потрапити в полон

За словами речниці 47-ї ОМБр Анастасії Блищик, останнім часом особовий склад противника неактивно здається в полон добровільно. Крім того, навіть за примусових обставин вони вживають крайніх заходів.

Ситуація на полі бою залишається складною, проте українським захисникам вдається не лише знищувати особовий склад ЗС РФ, а й поповнювати обмінний фонд. Детальніше про це розповіла речниця 47-ї окремої механізованої бригади (ОМБр) Анастасія Блищик у коментарі "24 каналу".

За її словами, на тій ділянці, де нині воює 47-та бригада, росіяни не надто часто здаються в полон добровільно, хоч такі випадки й продовжують фіксувати. Водночас, деякі окупанти навіть за примусових обставин не бажають опинитися в полоні та вживають крайніх заходів.

"Росіяни загалом неактивно здаються в полон. Вони все ж скоріше обирають самогубство. Наприклад, підривають себе гранатою, ліквідують себе зі стрілецької зброї або ж просять своїх "товаришів" їх добити", — заявила Анастасія Блищик.

Окремо речниця 47-ї ОМБр додала, що найгарячіші бої зараз фіксуються на Покровському напрямку і ЗС РФ постійно йдуть на штурми, хоч і зазнають колосальних втрат у техніці. Ворожа артилерія активно працює.

Останнім часом рідше фіксується застосування керованих авіабомб, проте стало більше FPV-дронів, а це велика проблема.

"Коли за останній місяць ми бачимо на полі бою бронетехніку, — це все-таки поодинокі випадки, тому що ця техніка у них просто закінчилася. Якщо зробити обліт із дрона, то можна побачити цілі кладовища знищеної бронетехніки. І це тільки в смузі відповідальності 47-ї ОМБр", — додала Анастасія Блищик.

За 8 місяців перебування на Покровському напрямку бійці ЗСУ зуміли обнулити дві ворожі бригади, але противник оперативно поповнював втрати і повертався.

Дивитися з: 12:40

Нагадаємо, 3 липня повідомлялося, що ЗС РФ хочуть наблизитися до трьох міст Донбасу найближчими тижнями, про що заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець. За словами аналітика, зараз противник штурмуватиме низку населених пунктів, щоб наблизитися відразу до трьох міст на сході. Найближчі тижні будуть активними.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донбасс Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом