Proton створив новий текстовий онлайн-редактор, який не збиратиме інформацію користувачів
Proton створив новий текстовий онлайн-редактор, який не збиратиме інформацію користувачів

Proton створив новий текстовий онлайн-редактор, який не збиратиме інформацію користувачів

Платформа Docs працюватиме аналогічно до Google Docs та Microsoft 365, але не тренуватиме на інформації користувачів ШІ і буде захищена наскрізним шифруванням.

Компанія Proton, відома набором сервісів з акцентом на конфіденційність та безпеку, представила новий текстовий онлайн-редактор Docs, захищений наскрізним шифруванням.

«Docs у Proton Drive побудовані за тими ж принципами конфіденційності та безпеки, що й усі наші сервіси, починаючи з наскрізного шифрування. Docs дозволяють вам співпрацювати в реальному часі, залишати коментарі, додавати фотографії та надійно зберігати файли. Найкраще те, що все це конфіденційно — навіть натискання клавіш і рухи курсора зашифровані», — йдеться у заяві компанії.

Компанія пояснює, що вирішила запустити текстовий редактор з акцентом на конфіденційність через те, що найбільшими альтернативними рішеннями володіють компанії Bit Tech, які «збирають та монетизують вашу особисту інформацію».

Також компанія запевняє, що на відміну від аналогічних редакторів Google Docs та Microsoft 365, її продукт точно не використовуватиме дані користувачів для тренування моделей штучного інтелекту. Крім того, іншими перевагами є повна захищеність документів, захист від витоку даних та обмеження доступу до файлів третім сторонам.

Як і будь-який інший популярний онлайн текстовий редактор, Docs від Proton дозволить створювати та редагувати документи, ділитися ними з іншими та співпрацювати з ними у реальному часі.

Також Docs дозволить бачити, хто має доступ до файлу та переглядає його, залишати коментарі й відповіді та імпортувати документ у різних форматах.

Щоб скористатися Docs, необхідно безплатно створити акаунт Proton Drive. Новий продукт має з’явитися в усіх користувачів протягом наступних кількох днів.

Нагадаємо, новий витік даних Google виявив численні інциденти, пов’язані з порушенням конфіденційності. Внутрішня база даних компанії показує, що Google записував дитячі голоси, зберігав номерні знаки зі Street View тощо. Працівники самі фіксували ці інциденти.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом