Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4
Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4

Сем Альтман про GPT-5: суттєвий крок вперед у порівнянні з GPT-4

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман нещодавно представив інтригуючий погляд на майбутню модель штучного інтелекту GPT-5. Балансуючи між оптимізмом та обережністю, Альтман висловив упевненість у тому, що GPT-5 може значно перевершити GPT-4 та GPT-4o, але при цьому визнав, що нова модель не буде позбавлена ​​маленьких недоліків.

“Я очікую, що це буде величезний стрибок уперед”, – заявив Альтман. Він зазначив, що GPT-4 іноді важко справляється з міркуваннями і часом допускає настільки очевидні помилки в логіці мислення, що навіть дитина не змогла б цього зробити. Ця критика підкреслює очікуваний прогрес у GPT-5, натякаючи на поліпшення здатності міркувати та зменшення кількості різноманітних неточностей.

Альтман порівняв нинішній ландшафт ШІ з першими днями існування iPhone, припустивши, що, хоча сьогоднішні моделі функціональні, вони ще тільки розкривають свій потенціал. Він наголосив, що моделі ШІ, включаючи GPT-5, все ще відносно скромні порівняно з тим, що можуть дати майбутні досягнення у цій сфері.

Цікаво, що останні коментарі Альтмана свідчать про зміну його колишньої позиції щодо розміру моделей. Раніше він припускав, що епоха гігантських моделей може закінчитися. Тепер же він, схоже, вважає, що ІТ продовжуватимуть зростати завдяки значним інвестиціям у обчислювальні потужності та енергоресурси.

Незважаючи на перспективні перспективи, Альтман визнав, що розробка GPT-5 ще не завершена.

Источник материала
Поделиться сюжетом