Що робити, якщо телефон перегрівається на спеці
Що робити, якщо телефон перегрівається на спеці

Що робити, якщо телефон перегрівається на спеці

Підвищена температура може спровокувати небезпечний перегрів смартфона. Розповідаємо коротко про те, як захистити дорогий пристрій у спеку.

Висока літня температура може призвести до того, що смартфон нагріється до критичних значень (50-60 градусів). Це загрожує пошкодженням важливих для роботи телефону внутрішніх деталей (акумулятора і центрального процесора), розшаруванням екрана і навіть зламом гаджета.

Для того, щоб уникнути такого сценарію, фахівці рекомендують дотримуватися запобіжних заходів:

  • Не залишати телефон на відкритому сонці. Через це акумулятор може пошкодитися, а екран – втратити яскравість, через що користуватися телефоном стане важко.
  • Використовувати відповідний для спеки чохол або повністю від нього відмовитися. У спекотні дні потрібно з обережністю використовувати чохол: фахівці рекомендують або не носити його влітку, або перейти на менш щільні варіанти без прогумованого шару.
  • Закрити зайві додатки. Виконання ресурсовитратних завдань, як-от підтримання роботи ігор із високоякісною графікою, навігатора та Bluetooth, може призвести до перегрівання телефона навіть у прохолодну погоду. У спеку ж потрібно бути особливо уважним, не перевантажувати систему і стежити, щоб непотрібні додатки залишалися закритими.
  • Не заряджати телефон на спеці. Коли телефон заряджається, акумулятор нагрівається, тому робити це на спеці може бути небезпечно. Фахівці радять ставити телефон на підзарядку тільки в прохолодних приміщеннях, де немає сонця.
  • Використовувати лише якісні аксесуари. Неліцензовані дроти й адаптери можуть погіршити ситуацію з перегрівом і нашкодити акумулятору.
  • Різко не охолоджувати телефон. Різкий перепад температури може призвести до пошкодження корпусу пристрою і навіть утворення вологи всередині. Іншими словами, реанімація смартфона в холодильнику може зламати пристрій остаточно. Найкраще, що можна зробити в разі перегріву, – вимкнути телефон і прибрати його в тінь, щоб дати смартфону охолонути без шкоди для конструкції.

Источник материала
Поделиться сюжетом