Українці можуть отримати від держави гроші на свій бізнес: скільки вже видано грантів
Українці можуть отримати від держави гроші на свій бізнес: скільки вже видано грантів

Українці можуть отримати від держави гроші на свій бізнес: скільки вже видано грантів

За 2 роки програми єРобота держава інвестувала у розвиток бізнесу 8,5 млрд грн. Найбільше – у напрямку "Власна справа": у його рамках було видано 16 490 грантів на 3,9 млрд грн.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу"). Він зазначив: загалом гранти отримали понад 18 тис. підприємців.

"Це була одна з перших ініціатив, розроблених в рамках Плану відновлення України, яка стартувала 1 липня 2022 року. На початку було запропоновано декілька підтримуваних напрямків (розвиток власного бізнесу, організація переробних підприємств, закладка садів та створення тепличних господарств), згодом до них додався новий – бізнес ветеранів та членів їх родин, а для зручності подання заявок було організовано через портал Дія", – йдеться у повідомленні.

На що видавали гроші українським підприємцям

Як розповів Гетманцев, найбільше грантів було отримано у рамках напряму "Власна справа" – 16 490 на 3,9 млрд грн. А також:

  • розвиток переробних підприємств – 672 гранти на 3,4 млрд грн;
  • садівництво, виноградарство, розвиток тепличного господарства – 211 грантів на 925 млн грн;
  • ветеранський бізнес – 634 гранти на 283 млн грн.

"Головний результат – понад 55 тисяч українців отримали роботу в результаті реалізації програми, а значна частина виданих грантів повернулася до бюджетів усіх рівнів у вигляді податків", – розповів нардеп.

Водночас зазначимо: інформацію про отримання гранту за програмою "Власна справа" можна знайти за посиланням.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас в Україні збільшилася кількість вакансій у сфері охорони та безпеки – завдяки вакансіям у Силах оборони. Також значний приріст відбувся у категорії "Управління персоналом, HR".

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом