В Україні розробляється зброя, що керується штучним інтелектом
В Україні розробляється зброя, що керується штучним інтелектом

В Україні розробляється зброя, що керується штучним інтелектом

Україна переживає значний прорив у розвитку технологій автономних дронів і роботів-убивць, які керуються штучним інтелектом. За інформацією з The New York Times, великі потоки інвестицій, пожертвувань і державних контрактів стимулюють українських виробників у цьому напрямку, перетворюючи країну на центр інновацій у сфері безпілотних технологій.

Україна перетворилася на Кремнієву долину для автономних дронів і роботів-убивць, – пише The New York Times.

Нині десятки компаній розробляють або вже серійно виробляють дрони та інші безпілотні машини, керовані не оператором, а штучним інтелектом.

Після розмов з українськими інженерами і військовими, NYT малює картину недалекого майбутнього, коли рої самокерованих дронів зможуть координувати атаки, а кулемети з комп’ютерним зором автоматично вбивати солдатів. Розробляються і більш дивовижні творіння, на кшталт зваженого безпілотного коптера, що орудує кулеметами.

За винятком власне боєприпасів, більшість із цих роботів побудовані за допомогою відкритого коду і компонентів, що вільно продаються на ринку. Тому багато хто на Заході стурбований, що незабаром такі пристрої можуть з’явитися в терористів. Правозахисники та ООН також хочуть обмежити використання автономної зброї, побоюючись, що вона спровокує нову глобальну гонку озброєнь, яка вийде з-під контролю.

Теги по теме
Украина Оружие наука
Источник материала
Поделиться сюжетом