В Україні відзначають День зенітних ракетних військ
В Україні відзначають День зенітних ракетних військ

В Україні відзначають День зенітних ракетних військ

В Україні 3 липня відзначають День зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, зенітників у Телеграмі привітав з професійним святом командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук

“Перш за все дякую усім людям, які присвятили своє життя службі в ЗРВ – основі протиповітряної оборони держави! Щодня і щоночі захисники українського неба докладають максимум зусиль, щоб зробити його чистішим, аби вберегти наших людей і військо від ворожих атак з повітря”, - зазначив Олещук.

Він закликав українців знайти для зенітників кілька теплих слів сьогодні.

“Надзвичайно важливо подякувати їм за важку працю, за захист і героїзм”, - наголосив Олещук.

 ***

Президент Володимир Зеленський заявив, що гідна робота воїнів зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України рятує життя людей та зберігає інфраструктуру.

"Тисячі знищених ворожих цілей: ракет, літаків, вертольотів та безпілотників, ефективний захист наших міст і громад вдень і вночі, за будь-яких умов – усе це гідна робота воїнів зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ, яка рятує життя наших людей, зберігає інфраструктуру", - зазначив Зеленський.

Він подякував за професіоналізм і влучність, які дають України необхідний захист.

Своєю чергою, за словами Зеленського, українська влада робить все, щоб зенітники мали ще більше інструментів для боротьби з російським терором.

Як повідомлялось, День зенітних ракетних військ запроваджено у 2011 році наказом міністра оборони. Відзначається щороку 3 липня

Источник материала
Поделиться сюжетом