Зливали небезпечні відходи: оголошено підозру керівникам підприємства на Київщині
Зливали небезпечні відходи: оголошено підозру керівникам підприємства на Київщині

Зливали небезпечні відходи: оголошено підозру керівникам підприємства на Київщині

Засновник і директор промислового підприємства здійснювали незаконний скид і накопичення небезпечної речовини – миш’яку, чим завдали шкоди довкіллю. Для вчинення злочинних дій порушники самовільно зайняли земельні ділянки Гостомельської селищної громади. Площа забруднення складає 925 м2.

Протиправну діяльність спільників викрили оперативники Департаменту забезпечення діяльності пов’язаної з небезпечними матеріалами Нацполіції та слідчі Бучанського РУП Київської області спільно зі спеціалістами Державної екологічної інспекції  Столичного округу та за процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури.

Поліцейські провели огляд земельних ділянок з цільовим призначенням «Для ведення особистого селянського господарства, приватної форми власності» та виявили штучну гідроспоруду, до якої через трубу стікала речовина з різким неприємним запахом. Труба, яка була прихована шаром ґрунту, травою й чагарниками, вела до місцевого підприємства.

Правоохоронці встановили, що площа забруднення складає 925 м2. Потрапляння миш’яку в організм людини може спричинити рак, ураження шкіри, мутацію ДНК, а також призвести до летальних наслідків.

Наразі слідчі повідомили засновнику та директору підприємства про підозру за самовільне будівництво споруди на самовільно зайнятих земельних ділянках та їх подальше забруднення шкідливими для довкілля речовинами (ч. 1 ст. 239, ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України). Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмисникам –  до трьох років обмеження волі.

Департамент комунікації Національної поліції України

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом