7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Alphabet відмовляється від стартапу Mineral robot-agriculture
Alphabet відмовляється від стартапу Mineral robot-agriculture

Alphabet відмовляється від стартапу Mineral robot-agriculture

Повідомляється, що Alphabet відмовляється від стартапу роботизованого сільського господарства Mineral через жорстку конкуренцію в галузі та низьку норму прибутку. За даними Bloomberg , материнська компанія Google ліцензує деякі свої сільськогосподарські технології компанії Driscoll's, виробнику ягід, яка останні кілька років працювала з автономними «рослинними колясками» Mineral, створеними для вивчення культур, ґрунту та інших факторів навколишнього середовища.

Bloomberg повідомляє, що отримав записку, в якій Mineral оголосила про плани передати свою технологію «в екосистему сільського господарства, щоб максимізувати вплив впровадження нашого штучного інтелекту в сільське господарство», і підтверджує, що «Mineral більше не буде компанією Alphabet». Повідомляється, що обговорення щодо ліцензування відбуваються з компаніями, які раніше співпрацювали з Mineral, поряд з угодою з Driscoll's.

Минулого року Mineral було виділено в незалежну дочірню компанію після закінчення лабораторії X Alphabet , експериментального підрозділу, який раніше запустив Google Glass і безпілотний автомобіль Waymo. Bloomberg повідомляє, що співробітники Mineral витратили останні місяці, намагаючись знайти спосіб продовжити свою роботу після того, як «стало ясно», що компанія більше не має майбутнього під Alphabet.

Фінансові умови угоди не розголошуються. Старший віце-президент Driscoll з глобальних досліджень і розробок Скотт Комар сказав Bloomberg , що Driscoll має надати безстрокову ліцензію на використання технології Mineral. «Ми були дуже розчаровані тим, що Alphabet вирішив змінити напрямок», — сказав Комар виданню. «У нас справді була чудова співпраця з командою Mineral, і з нашої точки зору вони тільки отримували висоту зльоту. А потім раптом, знаєте, плани змінилися».

Попри те, що Alphabet вклав мільярди доларів у проекти лабораторій «місячних знімків», зокрема камери для відстеження риби , безпілотні літальні апарати для доставки продуктів і повітряні кулі, що надають доступ до Інтернету , — більшість із них намагалися досягти комерційної життєздатності. У 2021 році компанія закрила свою інтернет-компанію Loon , а в січні після хвилі скорочень робочих місць у підрозділі звернулася до зовнішніх інвесторів для фінансування своїх проектів X.

Источник материала
Поделиться сюжетом