7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Білорусь могла налагодити власне виробництво "Шахедів", – ЗМІ
Білорусь могла налагодити власне виробництво "Шахедів", – ЗМІ

Білорусь могла налагодити власне виробництво "Шахедів", – ЗМІ

Журналісти видання Army Recognition припустили, що Мінськ також міг налагодити виробництво дронів типу "Шахед". Щоправда, в якій кількості це відбувається наразі достеменно невідомо.

У Білорусі на параді побачили "Шахеди"

У виданні наголосили, що 3 липня 2024 року на Параді Незалежності в Мінську білоруська армія вперше показала зі свого арсеналу іранський безпілотник-камікадзе "Шахед-136". Ці безпілотники, які в російській номенклатурі називаються "Герань-2", були представлені в Білорусі як "нова вітчизняна розробка", яка тепер називається "Кочівник".

Білорусь показала на параді безпілотник аналог "Шахеда" / Фото з білоруських ЗМІ

Як помітили журналісти, під час параду щонайменше чотири безпілотники перевозили на позашляховиках, що може свідчити про здатність Білорусі забезпечити мобільність і готовність до розгортання "Кочівників" у бойову готовність.

Раніше Білорусь намагалася закупити в Ірану готові безпілотники та придбати технологію для вітчизняного виробництва БпЛА. Згадка у білоруських ЗМІ цих безпілотників як "Герань-2" і "нової вітчизняної розробки" говорить про можливе локалізоване виробництво у співпраці з іранськими чи російськими фахівцями,
– наголосили в Army Recognition.

Поки що також невідомо, чи привезли ці нові безпілотники росіяни, чи Білорусь вже прийняла їх на озброєння.

Дрон "Кочівник" поставили на позашляховики у Білорусі: дивіться відео

Варто зазначити, що у параді до Дня Незалежності в Мінську взяли участь понад 6 тисяч учасників, у тому числі військовослужбовці Росії, Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Таджикистану та Узбекистану. На заході було показано понад 300 одиниць військової техніки, включно з першою появою систем "Іскандер-М" російського виробництва.

Теги по теме
Беларусь Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом