Чумацький Шлях цього літа можна буде побачити без телескопа. Названо точні дати
Чумацький Шлях цього літа можна буде побачити без телескопа. Названо точні дати

Чумацький Шлях цього літа можна буде побачити без телескопа. Названо точні дати

Полуничний Місяць, сріблясті хмари, астероїди – літо 2024 року тішить яскравими астрономічними явищами. А ще астрологи радять не пропустити Чумацький Шлях, за яким найкраще можна буде спостерігати у Північній півкулі з 8 липня і до кінця серпня, навіть без телескопа.

У липні та серпні яскравий центр нашої галактики стає видимим. Якщо небо ясне, можна побачити мільярди зірок, що сяють на нічному небі, пише LiveScience.

Астрологи наголошують, що побачити Чумацький Шлях можна лише після настання темряви. З Північної півкулі можна спостерігати за неповторним сяйвом зірок, яке розтягнулось по небу з березня по вересень. А з Південної – це яскраве явище видно вже з лютого і до жовтня.

Щоправда, Чумацький Шлях можна побачити і вранці з березня по червень. Тобто якщо ви хочете побачити на небі цю яскраву доріжку із зірок у березні, доведеться вставати о 4 ранку. А у вересні Чумацький Шлях найкраще видно після заходу сонця.

Астрологи називають чіткі дати, коли Чумацький Шлях простягнеться на небі у своїй повній красі: 28 червня – 8 липня, 28 липня – 7 серпня, 26 серпня – 6 вересня та 24 вересня – 5 жовтня.

Науковці також наголошують, що перед спостереженням за нічним небом потрібно дати очам адаптуватися до темряви. Тобто не дивитись на яскраве світло чи екран смартфона принаймні за 20 хвилин до огляду.

Якщо небо буде безхмарним, то можна побачити смугу Чумацького Шляху неозброєним оком. Але, звісно, навіть маленький телескоп або бінокль для спостереження за зірками може допомогти наблизити красу нічного неба.

Раніше OBOZ.UA писав, що вчені наблизилися до розгадки дивних радіосигналів з-за меж Чумацького Шляху.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом