7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Карандєєв наголосив на необхідності збільшення кількості журналістів у регіонах
Карандєєв наголосив на необхідності збільшення кількості журналістів у регіонах

Карандєєв наголосив на необхідності збільшення кількості журналістів у регіонах

Найбільшим викликом для прифронтових територій наразі є потужні передавачі, які встановлені на телевежі на окупованій з 2014 року території у Петровському районі міста Донецьк

На Донеччині в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв наголосив на потребі збільшення кількості журналістів в регіонах, аби краще висвітлювати місцеве життя.

Про це він сказав під час зустрічі представників МКІП та Донецької облдержадміністрації, де обговорювали стан медійної сфери Донеччини, передає пресслужба міністерства.

Міністр підкреслив, що для України важливо створювати якісний контент, аби люди самі ним цікавились, тому необхідно збільшувати кількість журналістів у регіонах, аби краще висвітлювати їх життя.

 «Регіональні канали зараз більш важливі. Головне нині – мати бажання створювати якісний продукт та розмовляти з людьми про усвідомлене рішення перейти на український продукт, про пропагандистську складову», - зазначив Карандєєв. 

За його словами, найбільшим викликом для прифронтових територій наразі є потужні передавачі, які встановлені на телевежі на окупованій з 2014 року території у Петровському районі міста Донецьк. Через це відбувається ретрансляція як на тимчасово окуповану, так і на вільну територію Донецької області понад 20 аналогових телеканалів та 24 радіопрограм російського виробництва (сигнал можна «зловити» навіть у Костянтинівці).

Під загрозою впливу цього сигналу населені пункти Покровської, Добропільської, Костянтинівської, Мирноградської, Курахівської, Селидівської, Гродівської та Новогродівської громад.

Також через наближеність до тимчасово окупованої території Луганської області сигнал російських мовників приймається у прифронтових населених пунктах Сіверської та Званівської громад.

Крім того, одним із найвпливовіших інструментів російської пропаганди сьогодні є мережа підконтрольних окупантам Телеграм-каналів.

Під час зустрічі представники Міністерства культури та інформаційної політики України наголосили, що стан медійної сфери Донеччини потребує особливої уваги.

Читайте також: 

  • МКІП презентувало Стратегію розвитку медіаграмотності до 2026 року
  • Ганна Красноступ: «МКІП бачить, що з населенням 66+ краще працювати офлайн і доносити медіаграмотність у розмовній формі»
  • Ветерани демонструють більш високий рівень медіаграмотності, ніж українці в цілому, — дослідження «Детектора медіа»

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом