7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хмари мух зникнуть з подвір'я назавжди: потрібно тільки посадити ці рослини
Хмари мух зникнуть з подвір'я назавжди: потрібно тільки посадити ці рослини

Хмари мух зникнуть з подвір'я назавжди: потрібно тільки посадити ці рослини

На щастя, все ж існує спосіб, який допоможе розігнати стада мух біля вашого дому та вже не думати про них до самого кінця літа. І це досить просто – потрібно тільки посадити кілька рослин, запаху яких ці комахи не переносять.

Герані

Мухи – це ті шкідники, які не переносять запах майже усіх видів гераней, тож ця симпатична квітка може не тільки радувати вам око, але й захищати подвір'я від небажаних гостей. І недарма чимало підвіконь у сільських будинках прикрашені саме геранню: бо вона може стримувати навалу цих комах.

Папороть

У ландшафтному дизайні папороті дуже популярні, і вони можуть не тільки надати вашому дому та садку екзотичного вигляду, але й зробити його вільним від мух. Втім, небагато людей знають про цю їхню властивість. Отож, що більше папоротей на ділянці, то менше там буде мух.


Папороть може відлякувати мух / Фото Pexels

Дикий полин

Вам не обов'язково висаджувати цю траву у дикому вигляді, хоч вона й впорається з завданням відігнання мух на відмінно. Непогано також буде висадити й декоративний різновид полину, який часто можна зустріти у квітниках.

Бузина

Ще один непоганий варіант проти мух, але потрібно не забувати про догляд за ним та вчасну обрізку. Ще одна морока з кущем бузини – потрібно вчасно видаляти кореневу парость, інакше він може заполонити усе навколо та зашкодити культурним рослинам, а не лише мухам.

Кмин

Вам не обов'язково навіть садити кмин, адже мух відлякує навіть запах насіння, тож достатньо буде зібрати його в саше, і у вашому арсеналі з'явиться ще одна зброя проти надокучливих шкідників.

Источник материала
Поделиться сюжетом