7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Любителям спустошувати клумби приготували шалені штрафи
Любителям спустошувати клумби приготували шалені штрафи

Любителям спустошувати клумби приготували шалені штрафи

Українське законодавство суворо забороняє ушкоджувати зелені насадження у населених пунктах. Якщо хтось порушить цей закон, на нього чекає штраф.

Що буде, якщо зірвати квіти чи пошкодити зелень?

Якщо хтось знищить або зашкодить зелені насадження, такі як дерева, чагарники, газони чи квітники у містах та селах, його оштрафують.

Дитина на клумбі / фото: Pixabay

Штрафи варіюються від 170 до 510 гривень для звичайних громадян та від 510 до 850 гривень для посадових осіб чи підприємців.

Українців також можуть покарати за самовільне спалювання рослинності та її залишків. За це порушення передбачено штраф від 3060 до 12240 гривень. Для посадових осіб штраф може сягати від 15 300 до 30 600 гривень.

Якщо пожежа сталася у лісі чи на полі з вини громадянина, йому загрожує штраф від 91 800 до 153 000 гривень та позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Тюльпани, квіти, клумба / фото: Pixabay

Якщо ж дії порушника спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші серйозні наслідки, йому загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

В умовах воєнного стану підпал може бути прирівняний до диверсії, за що порушника можуть позбавити волі на 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Крім того, Знай.ua повідомляв, ремонт вилізе боком, якщо роздратуйте сусідів — на скільки можуть оштрафувати за шум у квартирі

Источник материала
Поделиться сюжетом