![Малинове желе на зиму: елементарний рецепт без желатину](https://thumbor.my.ua/cdA23wjpwqKhzLcZU0AVh88Nx7w=/800x400/smart/filters:format(jpeg)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F08100857e0846b59ebf77905165d5f42.jpg)
Малинове желе на зиму: елементарний рецепт без желатину
У цьому рецепті немає желатину. Проте в результаті ви отримаєте справжнє желе.
Малинове желе на зиму
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Переберіть малину. Якщо вона дуже брудна, то помийте та обсушіть. Проте краще малину не мити.
- Перебийте ягоди у блендері або м'ясорубці. Протріть крізь сито, щоб прибрати усі кісточки.
- Малинове пюре вилийте в каструлю та насипте цукор. Варіть, помішуючи, на дуже слабкому вогні, доки він не розчиниться.
- Коли маса закипить, додайте лимонну кислоту або влийте столову ложку лимонного соку.
- Варіть, знімаючи шум, протягом 20 хвилин.
- Гаряче желе розлийте в стерилізовані банки та закрутіть стерилізованими кришками. Залиште банки на столі до повного остигання.