Пепіно, мелотрія, романеско: які рідкісні овочі можна виростити вдома на городі
Пепіно, мелотрія, романеско: які рідкісні овочі можна виростити вдома на городі

Пепіно, мелотрія, романеско: які рідкісні овочі можна виростити вдома на городі

Як правило, українські городники саджають на своїх ділянках стандартний набір продуктів. Це картопля, цибуля, томати, огірки, морква тощо.

Однак в нашому кліматі можна успішно вирощувати і деякі екзотичні овочі. Про те, якими з них можна урізноманітнити свій город, розповідає Agro News.

Пепіно

Пепіно – екзотична культура родом з Південної Америки, яку також називають "динним деревом". Загалом це багаторічна рослина, однак в помірному кліматі росте як однорічник на розсаді.

Плоди пепіно мають солодкий смак, що нагадує диню, гарбуз або огірок. Їх можна їсти як в сирому вигляді, так і сушити, консервувати та робити з них варення та соуси.

Мелотрія

Мелотрія – це невелика ліана, що дає дрібні плоди, які нагадують мініатюрні огірочки. Вони мають хрустку текстуру і приємний, злегка кислуватий смак.

Однак найкраще консервувати мелторії, адже так вони набувають справжніх екзотичних смакових якостей. Також в їжу можна вживати і бульби цієї рослини.

Романеско

Романеско – це різновид цвітної капусти з яскраво-зеленими, спіралеподібними суцвіттями. Вона має ніжний горіховий смак.

Суцвіття рослини неймовірно гарне, тому буде окрасою будь-якого саду та столу.

Люфа

Люфа – це рослина з родини гарбузових, яка вирощується не тільки для їжі, але й для отримання натуральних губок.

Молоді плоди люфи можна вживати в їжу, а зрілі використовуються для виготовлення мочалок, які відмінно підходять для миття посуду і догляду за тілом.

Мангольд

Мангольд – це різновид буряка, який вирощується для отримання великих, яскравих листків та стебел, які можна вживати в їжу. Їхній смак дещо схожий на шпинат.

Це дворічна рослина, яка, як правило, проростає ранньою весною. Вона має чимало сортів, які відрізняються між собою кольором листя, тому стане окрасою будь-якої грядки.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як зрозуміти, що часник вже дозрів і його можна збирати.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом