7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Повноцінний город вдома: як виростити помідори на балконі
Повноцінний город вдома: як виростити помідори на балконі

Повноцінний город вдома: як виростити помідори на балконі

Здавалося, власним городом можуть похвалитися лише власники приватних будинків, однак це не так. Кожен може навіть у квартирі виростити смачні помідори.

Останнім часом все більше людей хочуть споживати еко-продукти, але у супермаркетах ціна на них дещо "кусається". І якщо власники будинків спокійно збирають органічний урожай у себе під будинком, то жителі квартир відчувають себе у програші. А це дарма, адже досвідчена садівниця Наталія Підлісна та експерт Лариса Серединська в етері "Сніданок 1+1" розповіли, що навіть у квартирі можна посадити шикарний город.

Головне знати, які саме сорти рослин можуть дати хороший урожай навіть на підвіконні чи балконі. Для "зеленої ділянки" у квартирі не підійдуть звичайні сорти овочів, натомість потрібно обирати карликові або ж балконні. Щодо засобів проти жуків - у квартирних умовах вони абсолютно не потрібні, адже рослини будуть ізольовані від ґрунтових шкідників. Експерт радить для базового городу вдома обирати зокрема помідори чері, перець, кінзу, петрушку та кріп.

Як виростити помідори на балконі

Для того, щоб зібрати урожай балконних помідорів, потрібно всього лише регулярно їх поливати теплою водою, близько 25 градусів у міру підсихання ґрунту. Крім цього томати для гарного росту та рясного плодоношення вимагають великої кількості сонячного світла. При цьому від прямих променів їх варто прикривати тільки в дуже спекотну погоду.

Дивіться відео, як виростити на балконі помідори, перець та зелень:

Як виростити перець на підвіконні

Перець у квартирі теж не потребує такого догляду, як на городі. У перші 2-3 дні після появи сходів поливати розсаду не слід, і тільки коли розгорнуться сім’ядольні листочки, розсаду починають поливати теплою водою, близько 30 градусів.

Для перцю в домашніх умовах дуже важлива хороша вентиляція, але це не може бути холодне повітря з кватирки. Перець також може страждати від перегріву. Щоб цього запобігти, можна встановити щити з фольги, картону або фанери.

Як виростити зелень у квартирі

Якщо говорити про розсаду зелені на балконі, чи підвіконні, то найбільш вибаглива у квартирних умовах вона до світла. Тому найкращим часом для посіву буде весна. Якщо ж ви вирішили садити зелень в іншу пору року, потурбуйтесь про додаткове світло для рослин, інакше урожаю може не бути. Якщо ж ви все зробите правильно, вже через 1,5-3 місяці у вас буде перший результат.

Що за проект "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" - ранкове шоу телеканалу 1+1. Виходить по буднях. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу в прямому ефірі, повідомляє "Вікіпедія".

Читайте також про садіння помідорів:

Источник материала
Поделиться сюжетом