"Путін може завершити цю війну за 5 хвилин самотужки": Сікорський закликав не змушувати Україну до переговорів з Росією
"Путін може завершити цю війну за 5 хвилин самотужки": Сікорський закликав не змушувати Україну до переговорів з Росією

"Путін може завершити цю війну за 5 хвилин самотужки": Сікорський закликав не змушувати Україну до переговорів з Росією

Найкращим сценарієм закінчення війни в Україні є не переговори з Росією, а збільшення Києву військової допомоги, щоб країна змогла відвоювати всі захоплені окупантами території. Агресор має зрозуміти – перемогти він не зможе.

Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час геополітичного діалогу під егідою видання Foreign Policy у середу, 3 липня, передає Укрінформ. Глава польського зовнішньополітичного відомства нагадав, що російський диктатор Володимир Путін може зупинити війну за п'ять хвилин.

Для цього йому варто віддати наказ міністру оборони країни-агресора на виведення з України всіх військ. Водночас Україна не має можливості закінчити війну так.

"Але ми не повинні говорити Україні, що робити, поки вони (українці. – Ред.) не повернуть усі окуповані території. Тому що те, що росіяни роблять на цих окупованих територіях, ми не стали б терпіти в наших країнах", – сказав Сікорський.

Глава МЗС Польщі додав, що Росії не можна вірити, адже 2004 року Путін поставив підпис під двосторонньою угодою з Україною і тепер сам же його порушує.

"Якщо ви кажете, ми повинні вести переговори – це означає, що ми повинні дозволити Путіну нехтувати ним же укладеною угодою і повірити, що він не порушуватиме нову угоду. На мою думку, це не виглядає надійно", – додав польський чиновник.

Щодо закликів країн Глобального півдня до територіальних поступок з боку України, Сікорський зазначив, що Україна має право на збереження міжнародно визнаних кордонів. І навіть якщо влада колись вирішить по-іншому, то це буде справа України та її право.

Він нагадав, що Індія, яка намагається нав'язати Україні переговори з РФ та поступки, має власні прикордонні суперечки з Пакистаном та Китаєм.

"Я не бачу, що в якійсь перспективі Індія має намір поступатися власними територіями, незважаючи на те, що там тривають певні зіткнення на кордонах і прояви тероризму… Україна має право на збереження міжнародно визнаних кордонів", – наголосив він.

Також Сікорський додав, що війна Росії проти України, за своєю природою, є колоніальною війною, яка може тривати роками, поки Москва не зрозуміє, що початок її агресії проти сусіда був помилкою.

"Ймовірно, росіяни вже досягають такого пункту. Але вони все ще мають зрозуміти неприйнятність ціни. Саме тому війна триває, вона може зайняти ще кілька років. Якщо вона завершиться раніше, це буде бонус... Чим швидше ми переконаємо Путіна, що він не може перемогти, тим швидше ця війна завершиться", – наголосив Сікорський.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна відмовляється йти на компроміси з Росією щодо територіальних поступок для завершення війни. Про це заявив голова ОП Андрій Єрмак під час відповіді на запитання журналістів щодо заяви кандидата у президенти США Дональда Трампа про можливе швидке припинення конфлікту.

Заступник керівника ОП Ігор Жовква раніше заявив, що переговори з РФ можна було б розпочати "хоч завтра", але є принципова умова. Для цього країна-терорист має вивести свої окупаційні війська з території нашої держави.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом