7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розчищував річку, щоб покупатися: на Тернопільщині від лептоспірозу помер 14-річний юнак
Розчищував річку, щоб покупатися: на Тернопільщині від лептоспірозу помер 14-річний юнак

Розчищував річку, щоб покупатися: на Тернопільщині від лептоспірозу помер 14-річний юнак

На Тернопільщині 14-річний хлопець помер від лептоспірозу.  Випадок трапився на Гусятинщині, де протікає річка Гнила. Хлопця лікували в районній та обласній дитячій лікарні, проте врятувати його не вдалося. Випадок смерті неповнолітнього від лептоспірозу підтвердила ZAXID.NET головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук.

У матеріалі йдеться, що підліток міг заразитися лептоспірозом в річці Гнила, у якій проживає багато водяних щурів, що переносять це захворювання. Там хлопець разом із іншими підлітками чистив річку, щоб можна було купатися. 

 Невдовзі після цього у нього піднялася висока температура, з’явилася нудота і блювання. За словами бабусі, на ногах хлопця було багато ран і порізів, через які інфекція потрапила в організм.

Первинну допомогу надали в районній лікарні, а пізніше перевезли до обласного медзакладу в Тернополі, де він перебував у реанімації. Юнак через хворобу пропустив власний випускний, адже підліток закінчив 9 клас місцевої школи. 

Клінічні прояви хвороби свідчили про лептоспіроз, проте лабораторного підтвердження цього діагнозу наразі немає. Лікарі зробили все можливе, проте врятувати хлопця не вдалося.

Що варто знати про лептоспіроз: симптоми і наслідки

Лептоспіроз – це бактеріальна інфекція, що викликається бактеріями роду Leptospira. Симптоми захворювання: головний і м’язовий біль (особливо в литках), лихоманка (температура може підніматися до 39-40°С), нудота і блювання, почервоніння очей, діарея і висипання на шкірі.

Вони можуть з’явитися через 2 дні до 4 тижнів після зараження. Легкі форми лептоспірозу можуть нагадувати інші захворювання, і тому часто залишаються недіагностованими.

Тяжкі форми потребують негайної медичної допомоги, адже  без відповідного лікування це може бути небезпечно для життя.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом