Сильна спека надовго не затримається: коли по всій Україні знову похолодає
Сильна спека надовго не затримається: коли по всій Україні знову похолодає

Сильна спека надовго не затримається: коли по всій Україні знову похолодає

Так, згодом в України знову похолодає. Синоптик Ігор Кібальчич спрогнозував, коли саме знизиться температура.

Коли буде похолодання

Експерт розповідав, що на початку місяця аномальна спека охопить більшу частину нашої держави. Вдень температурні максимуми можуть сягнути до +39 градусів.

"Якщо в західних та північних регіонах спекотна погода не затримається надовго, то ось центральні, південні та східні області перебуватимуть під палючим сонцем та за відсутності дощів впродовж найближчого тижня, а то й навіть довше", – зазначив синоптик.

На карті представлені очікувані аномалії температури повітря у Європі на липень 2024 року від провідних прогностичних центрів світу / Скриншот Кібальчича

Кібальчич писав, що завдяки динамічнішим процесам в атмосфері та переважанню циклонічної діяльності західні області перебуватимуть в більш комфортній і менш спекотній повітряній масі з великою кількістю дощів.

Протягом другої й третьої декади липня температурний фон трохи знизиться, завдяки ослабленню блокувального антициклону та деякій активізації синоптичних процесів із заходу. Проте все ще середньодобові показники температури перевищуватимуть кліматичну норму,
– зазначив синоптик.

До речі, опади в другій і третій декаді місяця розподіляться плямисто й нерівномірно. Втім, сумарна кількість за місяць виявиться вищою за норму в західних регіонах.

Тим часом у північних – близько норми, у південних і східних областях орієнтовно 50 – 70% від місячної норми. До речі, у зв'язку з очікуваним дефіцитом дощів, на більшій частині Лівобережжя упродовж місяця очікуються сприятливі умови для ґрунтової посухи й найвищий рівень пожежної небезпеки в лісових районах.

Теги по теме
Новости Украины прогноз погоды
Источник материала
Поделиться сюжетом