7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Соцмережа Threads має понад 175 млн активних користувачів щомісяця, — Марк Цукерберг
Соцмережа Threads має понад 175 млн активних користувачів щомісяця, — Марк Цукерберг

Соцмережа Threads має понад 175 млн активних користувачів щомісяця, — Марк Цукерберг

Застосунок Threads за рік після запуску зібрав понад 175 млн активних користувачів щомісяця, заявив генеральний директор Meta Platforms Марк Цукерберг, повідомив Reuters.

Щомісячна кількість користувачів є важливим показником, але не достатня для оцінки розвитку платформи, адже до уваги також беруться показники щоденної кількістості активних користувачів та середнього часу, проведений на платформі.

Соцмережа Threads стартувала 5 липня 2023 року, у перідо коли багато інтернет-користувачів шукали альтернативу Twitter, пізніше перейменованому в Х. Тоді Марк Цукерберг заявляв, що «мета (запуску Threads — ред.) полягає не в тому, щоб замінити Twitter», а в тому, щоб створити «публічний майданчик» для користувачів інстаграму та «менш гнівне місце для розмов». Він висловлював сподівання, що нова соцмережа вийде на рівень мільярда користувачів.

Платформа зібрала 100 мільйонів користувачів менш ніж за тиждень. Початковий сплеск популярності частково пояснювався простотою налаштування профілів Threads для користувачів Instagram. Проте частина перших користувачі згодом припинили активне використання платформи. Станом на лютий 2024 року у Threads було 130 млн користувачів на місяць.

  • Читайте також: Менше, ніж планував Цукерберг: Threads поки має 150 млн користувачів на місяць

Threads наразі не містить реклами, і тому не приносить значних прибутків Meta. Нещодавно платформа приєдналася до Fediverse — групи соціальних мереж, які підтримують протокол ActivityPub, що дозволяє користувачам взаємодіяти між різними платформами.

Фото: соцмережа Threads / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом