Технічні вимоги до автобусів в Україні винесли в єдиний документ
Технічні вимоги до автобусів в Україні винесли в єдиний документ

Технічні вимоги до автобусів в Україні винесли в єдиний документ

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України підготувало проект наказу, який має оптимізувати отримання ліцензій на пасажирські перевезення автотранспортом як на внутрішніх, так і міжнародних маршрутах.

По-перше, пропонується виключити низку документів, які практично не можуть підтвердити технічні та екологічні характеристики автобусів. А по-друге, вимоги щодо цих характеристик тепер хочуть упорядкувати єдиним документом, що має полегшити життя перевізників.

Проект наказу розміщено на сайті Мінрозвитку та доступний до громадського обговорення.

Наведемо деякі конкретні вимоги до автобусів, задіяних на різних видах перевезень. Так, для всіх обов’язковою є наявність кондиціонера в салоні, а також місць для осіб пріоритетних категорій. Автобуси повинні відповідати екологічним нормам не нижче за Євро 2, а машини міжнародного сполучення – не нижче за Євро 3.

Міські також повинні мати низьку підлогу або підлогу без сходинок. При цьому такі автобуси, так само як і приміські, повинні бути обладнані зовнішніми вказівниками маршруту (з номером маршруту та позначенням кінцевих зупинок), а також текстовою та звуковою системою оповіщення зупинок у салоні.

Для автобусів міжнародного сполучення обов’язковими є пневмопідвіска коліс, автономний обігрівач у салоні, тоновані стекла, сидіння з відкидними підлокітниками, підніжками та столиками (або кишенями). Також такі машини повинні мати систему індивідуального освітлення та регульованого обдування.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом