7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У фейсбуці виявили фейкову сторінку «Укренерго»
У фейсбуці виявили фейкову сторінку «Укренерго»

У фейсбуці виявили фейкову сторінку «Укренерго»

На фейковій сторінці є також посилання на телеграм-канал з нібито записом в електронну чергу до ТЦК.

У фейсбуці виявили фейкову сторінку «Укренерго», на якій розповсюджують посилання нібито для запису в електронну чергу до ТЦК. Про це компанія повідомила на своїй офіційній фейсбук-сторінці.

«Недоброчесні користувачі соцмереж знов використовують назву "Укренерго" для заманювання українців на свої сторінки. Наші підписники прислали нам черговий приклад відверто «клікбейтної» сторінки із фейковим попередженням про те, що "світла не буде"», — йдеться у повідомленні.

При цьому на фейковій фейсбук-сторінці є посилання на телеграм-канал, де нібито можна записатися в електронну чергу для відвідання ТЦК.

«Укренерго» закликає українців бути обачними у виборі джерела інформації та не переходити за підозрілими посиланнями.

Зображення: «Укренерго» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом