7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У РФ затримали школяра за "підготовку вбивства" Симоньян і Собчак
У РФ затримали школяра за "підготовку вбивства" Симоньян і Собчак

У РФ затримали школяра за "підготовку вбивства" Симоньян і Собчак

У РФ з'явилися три нові фігуранти в так званій "справі про підготовку вбивства Маргарити Симоньян і Ксенії Собчак". Один із них учень восьмого класу.

Про це повідомляє ТГ-канал Обережно, новини.

"У справі про "підготовку вбивства Маргарити Симоньян і Ксенії Собчак" з'явилися три нові фігуранти. Один із затриманих - учень 8 класу. Ще двоє затриманих - студент коледжу зв'язку Андрій Д. і монтажник Сергій К.", - ідеться в повідомленні.

Студента коледжу зв'язку Андрія Детковського (на фото), монтажника Сергія Короленкова і восьмикласника Павла Р. затримали 7 травня у справі про хуліганство.

У Слідчому комітеті РФ пов'язали затримання молодих людей із діяльністю "Параграфа88" - неонацистського угруповання, яке звинувачували в підготовці замаху на Маргариту Симоньян і Ксенію Собчак.

В організації "Параграф88" підготовку до вбивства заперечують.

У справі ще в липні 2023 року заарештували шістьох осіб. У квітні 2024 року їм, крім хуліганства і підготовки вбивств, також інкримінували три епізоди розбійних нападів.

Радник глави ОП Михайло Подоляк в ефірі телемарафону на той час заявив, що російська пропагандистка Маргарита Симоньян і телеведуча Ксенія Собчак, на життя яких нібито було скоєно замах, "не чинять жодного впливу на події, які відбуваються, і, отже, українські спецслужби не могли планувати замах на їхнє життя".

Источник материала
Поделиться сюжетом