7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Україна стала найбільшим виробником дронів у світі, — керівник DroneUA
Україна стала найбільшим виробником дронів у світі, — керівник DroneUA

Україна стала найбільшим виробником дронів у світі, — керівник DroneUA

Україна лідирує у світі за кількістю вироблених дронів, що підкріплюється інноваціями в галузі противодронних технологій. Про це сьогодні, 4 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив керівник групи компаній DroneUA, експерт у сфері безпілотних технологій і робототехніки Валерій Яковенко.

“Україна не просто перевершує ворога у виробництві дронів — вона стала найбільшим виробником дронів у світі. Жодна країна не виробляє стільки дронів, скільки Україна”, — сказав він.

У цьому контексті він зазначив, що українські фахівці активно розвивають інновації в галузі противодронових технологій, методів детекції та придушення.

“Напрямок акустичного розпізнавання об’єкта, коли за звуком гвинта моторної групи можна визначати тип безпілотника, напрямок його розгортання. І коли таких станцій, які слухають звук по лінії фронту або в напрямку тилових об’єктів, розміщено кілька десятків або сотень — це дає можливість формувати певну карту розміщення тих чи інших цілей”, — наголосив керівник DroneUA. 

Яковенко уточнив, що метод розпізнавання цілей за звуковою сигнатурою не новий.

“Коли противник використовує певне обладнання з характерними звуками моторів і гвинтів, це дозволяє розпізнавати такі цілі. Україна адаптувала ці технології для захисту від дронів, що застосовувалося в усьому світі з часів холодної війни”, — підсумував Валерій Яковенко.

Источник материала
Поделиться сюжетом