7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українців "травлять" підробленою молочкою: де продають фальсифікат
Українців "травлять" підробленою молочкою: де продають фальсифікат

Українців "травлять" підробленою молочкою: де продають фальсифікат

Україну наповнює фальсифікована молочна продукція – її частка на ринку вже сягає третини. Найчастіше підробні товари продаються на ринках або у невеликих роздрібних магазинах.

Про це заявив виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур. Він зазначив, що переважно фальсифікуються масло, м’які сири та сирні продукти.

"Нашій галузі зараз заважає велика доля фальсифікату молочних продуктів і невідповідність якості сировини … Фальсифікація доходить вже до 30%", – зазначив Дідур.

Він наголосив, що в Україні не відстежується молочний фальсифікат, як того вимагає Європейський Союз. Боротися з цією проблемою голова СМПУ пропонує двома шляхами:

  • затвердити державну стратегію розвитку молочного тваринництва;
  • сформувати з господарств населення малі та середні сімейні ферми та забезпечити їх обладнанням.

Лідер спілки виробників впевнений, що держава зацікавлена у розв’язанні проблеми фальсифікату, оскільки від цього страждає бюджет. Крім того, Держпродспоживслужба і Нацполіція мають всі необхідні для цього можливості.

ДІдур зазначив, що переважаюча частка молочного фальсифікату – це масло, сири (насправді ж – сирні продукти з додаванням жирів) та творог – тобто м’які сири. Здебільшого їх продають на ринках та невеликих торгових точках.

"Ми просили зняти заборону на перевірку підприємств з точки зору експлуатаційних дозволів. Щоб з’ясувати, де та що це виробляється. Є близько 1,5 тис. експлуатаційних дозволів, а у нас, за нашими даними працюючих заводів близько 150 (не включаючи крафтові виробництва). А дозволів вдесятеро більше. Хтось використовує ці "потужності", які легалізовані та на яких нічого не виробляється, а виробляють не зрозуміло де, і це наповнює ринки, маленьку роздрібну торгівлю", – розповідає Арсен Дідур.

Він наголосив, що підроблена продукція наражає на небезпеку безпосереднього споживача. Крім того, це ще й б’є по офіційним виробництвам і веде до їхнього закриття багатьох підприємств, оскільки вони не витримують чесної конкуренції.

Також OBOZ.UA повідомляв, що детективи Бюро економічної безпеки виявили в Харківській області підпільне виробництво алкоголю. Підробку продукцію збували оптовими партіями в двох українських регіонах.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом