Уряд дозволив закуповувати українські дрони через Prozorro
Уряд дозволив закуповувати українські дрони через Prozorro

Уряд дозволив закуповувати українські дрони через Prozorro

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє закуповувати дрони вітчизняного виробництва через закритий функціонал Prozorro.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Держава зможе закуповувати дрони українського виробництва через закритий функціонал Prozorro — уряд ухвалив постанову. Логічний крок розвитку прозорості та збільшення ефективності закупівель дронів. У виробників будуть рівні умови доступу до державних контрактів, а завдяки конкуренції держава зможе вигідніше закуповувати дрони», - йдеться в повідомленні.

Федоров нагадав, що у лютому уряд вперше дозволив масову закупівлю дронів через закритий функціонал Prozorro. Тоді йшлося про прилади іноземних виробників - Mavic, Autel та Matric. Тепер аналогічні умови розширені і на українських виробників.

Віцепрем’єр підкреслив, що уся чутлива інформація стосовно цих закупівель буде закрита для широкого загалу.

Як повідомлялося, Агенція оборонних закупівель Міністерства оборони України з початку року через Prozorro закупила безпілотників DJI Mavic 3E та 3T на суму 2,5 мільярдів гривень. Цей показник становить понад 40% від загальної суми угод на дрони у конкурентних закупівлях на Prozorro.

Фото: ГУР

Теги по теме
Кабмин
Источник материала
Поделиться сюжетом