7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Одесі затримали молоду пару безграмотних шпигунів
В Одесі затримали молоду пару безграмотних шпигунів

В Одесі затримали молоду пару безграмотних шпигунів

СБУ затримала двох агентів ФСБ, які діяли в Одеській і Дніпропетровській областях. Шпигуни коригували ракетно-артилерійські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

Про це 4 липня повідомляє СБУ.

За завданням російської спецслужби 23-річний одесит і його 18-річна подруга розвідували локації прикордонних загонів морської охорони, які обороняють акваторію Одеси.

Щоб отримати розвіддані, фігуранти обходили місцевість під виглядом прогулянок наречених та фотографувалися на тлі "потрібних" об'єктів.

СБУ затримала фігурантів на гарячому, коли вони шпигували поблизу потенційної цілі.

Встановлено, що одесит також мав завдання розклеїти по місту 100 провокаційних листівок проти мобілізації та підпалити місцеву електропідстанцію.

Молодий чоловік потрапив у поле зору окупантів у травні цього року через анонімні чати в Телеграм-каналі, де обговорюють питання ухилення від мобілізації. Після вербування він залучив до підривної діяльності свою подругу.

Під час обшуків у будинку затриманих вилучено мобільні телефони з доказами злочинів. Примітно, що їхнє листування було вкрай безграмотним.

Також виявлено банківську картку, на яку надходили гроші від ФСБ, та партію антиукраїнських листівок.

Слідчі СБУ повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Злочинні дії його спільниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Наразі агент перебуває під вартою, щодо його спільниці вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Їм загрожує від 8 років до довічного терміну ув'язнення.

Источник материала
Поделиться сюжетом