В Україні починають виробництво броневика на базі Toyota Land Cruiser
В Україні починають виробництво броневика на базі Toyota Land Cruiser

В Україні починають виробництво броневика на базі Toyota Land Cruiser

Український виробник бронетехніки НВО “Практика” представив свій легкий тактичний бронеавтомобіль “Джура”.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Про це повідомляє “Мілітарний”. “Джура” — це легкий бронеавтомобіль утилітарного типу, побудований на базі цивільного позашляховика Toyota Land Cruiser 70. Він призначений для виконання тактичних завдань та використання підрозділами поліції та Сил спеціальних операцій. Його особливістю є відносно низка вага та невеликі габарити, які дозволяють діяти максимально непомітно.

Конструктори посиливши підвіску оригінального шасі Land Cruiser 70 та встановивши нову гальмівну систему відповідно до збільшеної маси. На шасі автомобіля встановлена бронекапсула із захистом на рівні ПЗСА-4, що аналогічний стандарту НАТО STANAG 4569 lvl 1. Вона захищає від автоматних куль калібру 5,45 мм (7Н10) та забезпечує захист від підриву підрив двох гранат та невеликих мін (2 – 3 кг у тротиловому еквіваленті). Також “Джура” отримав турель для кулемета калібру 7,62 з невеликим бронещитом.

Машина вагою 5 тонн оснащена потужним 200-сильним дизельним двигуном із крутним моментом 430 Нм. Він може комплектуватися автоматичною, напівавтоматичною або механічною коробкою передач.

Автомобіль має модульну конструкцію, що дозволяє створити на його базі до 12 модифікацій різного призначення – від медівака для перевезення поранених до мінометного розрахунку.

Теги по теме
война Видео
Источник материала
Поделиться сюжетом