7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Відключати електрику в Україні почнуть рідше: коли чекати полегшення ситуації
Відключати електрику в Україні почнуть рідше: коли чекати полегшення ситуації

Відключати електрику в Україні почнуть рідше: коли чекати полегшення ситуації

Коли до країни прийде помірна температура замість червневої та липневої спеки, відключень світла в Україні має поменшати. Це має статися до кінця серпня.

Про це в ефірі об'єднаного телемарафону "Єдині новини" заявив заступник міністра енергетики України Микола Колісник. Він вважає, що за 1-1,5 місяця ситуація з відключенням полегшає.

"На сьогодні є спека. Вона впливає на підвищене споживання. Ми розуміємо, що спека через місяць-півтора вже не буде на таких максимальних пікових температурах. Відповідно це вплине на стабілізацію роботи та зменшення споживання і зменшення графіків погодинного обмеження подачі електроенергії", – прогнозує Колісник.

Про те, що в Україні очікується помітне пом'якшення графіків відключень електроенергії раніше заявили і в "Укренерго". Заявив член наглядової ради компанії, радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко підтвердив, що ситуація в енергетиці лишатиметься незмінною щонайменше до 20 липня.

"Я не можу назвати точні дати, але в 20-х числах липня ми виходимо в роботу з ремонтів низки генеруючих установок. Повинна з'явитися додаткова енергетична потужність, це, безумовно, призведе до суттєвого пом'якшення графіків. Найімовірніше, дефіцит залишиться, але він буде суттєво нижчий, ніж той, який є на сьогодні", – попередив Бойко.

Як повідомляв OBOZ.UA, російські терористи прагнуть не лише знищити українську енергосистему, а й дискредитувати дії влади щодо подолання кризи в енергетиці та підготовки до наступного осінньо-зимового періоду. Для цього ворог поширює ІПСО, яка може завадити розвитку атомної енергетики.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом